21.9.2017 Salainen metsäni-dokumenttielokuva Logomossa

Salainen metsäni -dokumenttielokuva torstaina 21.9. klo 18 Logomo Move2-salissa.

Aistilla on suuri ilo saada DocPoint 2017 yleisön suosikki -palkinnon voittanut Salainen metsäni -dokumentti esitettäväksi Turussa Logomon Move2 Salissa. Yhtistyökumppaneinamme tilaisuudessa ovat Kinokopla ja Salainen metsäni -dokumenttielokuvan IMPACT-vaikuttavuuskampanja.

Dokumenttielokuvan esitystä seuraa paneelikeskustelu, jossa elokuvan ohjaaja Niina Brandt, yhdistyksen puheenjohtaja Riikka Kennovaara ja vertaisosaaja Toivo Huovinen keskustelevat dokumenttielokuvan taustoista, toteutuksesta ja teemoista. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Dokumenttielokuvan kesto 56 min, keskustelu noin 1 tunti.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumista ei vaadita. Saliin mahtuu 120 katsojaa saapumisjärjestyksessä. Toivomme teidän saapuvan paikalle ajoissa.

”Metsässä on rauhallista. Siellä päänsisäinen kaaos hiljenee ja Lauri tuntee olevansa kotona. Lintujen joukossa hän ei ole niin erilainen ja outo.

Lauri on nuori mies autismin kirjolla. Hän ei pysty puhumaan, mutta henkilökohtaisen tulkkinsa Pirjon avulla hän pystyy ilmaisemaan itseään ja saa yhteyden maailmaan. Pirjon rauhallisuus tuo voimaa myös Laurille. Muiden kanssa hän ei voi kirjoittaa.

Laurin kirjoitukset avaavat ikkunan hänen sisäiseen maailmaansa. Autismin kuoren alla on ajatteleva ja tunteva nuori, joka unelmoi rakkaudesta. Arki ei ole helppoa, mutta sen keskeltä kumpuavat Laurin ajatukset elämästä, kaipuusta ja itsemääräämisoikeudesta.

Salainen metsäni sukeltaa erilaisuuden pinnan alle. Kaksi todellisuutta kohtaa toisensa, kun aikuistumisen haasteet ja ryhmäkodin arki yhdistyvät kuviin metsästä ja Laurin pohdintoihin. Lauri haaveilee tytöstä, joka näkisi hänessä autismin sijaan ystävällisen, filosofiaa rakastavan nuoren miehen.”

http://doubleback.fi/home/salainen-metsani/

https://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/salainen-metsani/

http://www.koulukino.fi/?id=3971