Isovanhemmat ja lapset metsään!

Isovanhemmat ja lapset metsään! -kehittämishanke on tarkoitettu vahvistamaan erityistä tukea tarvitsevan lapsenlapsen ja isovanhemman suhdetta. Kehittämishankkeessa on tarkoituksena kehittää kohderyhmälle soveltuvaa luontolähtöistä toimintaa, josta saadut hyödyt on mahdollista siirtää erityislapsen ja isovanhemman lähiympäristöön.

Kohderyhmänä on lapset, joilla todettu neuropsykiatrista oireilua tai laaja-alaista kehitysviivettä sekä heidän isovanhempansa. Diagnoosia ei vaadita, mutta sellainen saa olla.

Hankkeen tavoitteena on:

1. Vahvistaa erityistä tukea tarvitsevan lapsenlapsen ja isovanhemman välistä suhdetta.

2. Kehittää erityistä tukea tarvitsevalle lapsenlapselle ja isovanhemmalle luontolähtöisiä tapoja viettää aikaa yhdessä.

3. Siirtää kehittämishankkeen tukimateriaali järjestöjen ja potilasyhdistysten käyttöön.

Luontolähtöistä toimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja heidän isovanhemmilleen suurella sydämellä.

Metsässä tapahtuu!

Kehitämme tässä hankkeessa yhteistä luontolähtöistä toimintaa isovanhemmille ja

5–14 -vuotiaille lapsille. Kuulutte kohderyhmäämme, jos tunnistat esimerkiksi joitakin näistä piirteistä lapsenlapsessasi:

-keskittyminen on lapselle vaikeaa

-lapsi käyttäytyy vilkkaasti

-sosiaaliset tilanteet saattavat olla hankalia lapselle

-uusien asioiden oppiminen on lapselle hitaampaa ikätovereihin nähden

-lapsi saattaa olla erityisen taitava jossain asiassa

Haluamme tarjota luontokokemuksia erityisesti lapsille, joilla on neuropsykiatrisia piirteitä tai laaja-alaista kehitysviivettä sekä heidän isovanhemmilleen. Osallistuminen ei edellytä lapselta diagnoosia, mutta sellainen saa olla. Jos olet epävarma, kuulutteko toiminnan kohderyhmään katso lisätietoa neuropsykiatrisista ilmiöistä ja kehitysviiveestä. Tervetuloa mukaan!

Yhteistyössä:

Miina Sillanpään säätiö

LUKE Luonnonvarakeskus

Leijonaemot ry

Aisti ry

Salon seudun ADHD-yhdistys ry

Lisätietoja ja ilmoittautumiset alla olevasta linkistä:

https://www.lastenkuntoutus.net/perheille/yksilollinen_perhekuntoutus/isovanhemmat_ja_lapset_metsaan%21

Aisti ry hallitus ja vapaaehtoiset kesälomalla 6.7-2.8.2020

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n hallitus ja vapaaehtoiset pitävät kesälomaa 6.7.-2.8.2020. Tänä aikana joissain vertaistukiryhmissä voi olla vapaaehtoisten johdolla toimintaa, mutta muilta osin sorvin ääreen palataan elokuulla. Loma-aikana myöskään sähköpostia ja päiväkirjavihkoputiikkia ei päivystetä aktiivisesti.

Kesälomaterveisin, Aisti ry:n hallítuksen puolesta pj Riikka

Isovanhemmat ja lapset metsään!

Isovanhemmat ja lapset metsään! Tällainen kutsu käy Paimiosta, kun MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö kehittää luontolähtöistä toimintaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja heidän isovanhemmilleen. Ikonisessa Paimion parantolassa ja sitä ympäröivissä metsissä järjestetään ensi syksystä lähtien ryhmämuotoista ja sopivasti seikkailullista toimintaa, josta löytyy lisätietoja hankkeen kotisivuilta osoitteesta https://www.lastenkuntoutus.net/isovanhemmat. Toiminta on suunnattu lapsille, joilla on neuropsykiatrisia piirteitä tai laaja-alaista kehitysviivettä sekä heidän isovanhemmilleen. Lapselta ei edellytetä diagnoosia, mutta sellainen saa olla. Mukaan pääsee matalalla kynnyksellä, ja kotisivuilta löytyy lisää tietoa kohderyhmästä sekä käytännön asioista. Ensimmäiset ryhmät alkavat elokuussa ja niihin voi nyt ilmoittautua. Alkuvaatimuksia osaamisen tai välineiden suhteen ei ole ja toiminta on osallistujille maksutonta. Aisti ry on mukana hankkeessa.

Tervetuloa iloiseen seikkailuun!

Aisti ry:n kesäleirit 2020

Aisti ry on päättänyt järjestää perinteiset kesäleirit valtioneuvoston sallittua alle 50 henkilön kokoontumiset 1.6.2020 alkaen. Näin halutaan tarjota ADHD- ja Asperger-oireisille lapsille ja nuorille mahdollisuus tavata toisiaan kesäloman aikana.

Leirillä lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat tärkeää vertaiskokemusta. Toiminnallisissa pienryhmissä pyritään vahvistamaan vuorovaikutustaitoja ja selviytymään erilaisista sosiaalisista tilanteista. Yöpyminen on kokemus kohti itsenäisempää toimintaa. Leirin ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, pelailua, luonnossa liikkumista sekä uimista ja saunomista.

Leirit pidetään 22.-26.6.2020 Oriniemen partiomajalla Turun Hirvensalossa. 
Leirien osallistujamäärää on rajoitetaan ja toiminta keskitetään ulkotiloihin kuten aikaisempinakin vuosina. Molempien leirien ajan noudatetaan annettuja hygienia ohjeistuksia ja valvotaan turvavälejä. Erityistä huomiota kiinnitetään ruokailujen turvalliseen järjestämiseen.
Leireille ei ehdottomasti saa osallistua sairaana ja leirin aikana sairastuvat poistetaan leiriltä. Korostamme, että jokaisen osallistujan vanhemmat sallivat lapsensa osallistumisen omalla vastuullaan. Mikäli lapsi/nuori itse tai hänen läheisensä kuuluu riskiryhmään niin osallistumista ei tietenkään suositella.

1.-5.-luokkalaisten ADHD- ja Asperger-lapsien leiri Turun Hirvensalossa Oriniemen partiomajalla 22.-24.6.2020. Leiri alkaa maanantaina ja päättyy keskiviikkona. Pienempien leiri-ilmoittautuminen: https://forms.gle/9HTZNJqBfbTELe2PA

5.-luokkalaisten ja sitä vanhempien ADHD- ja As-lapsien kesäleiri Turun Hirvensalossa Oriniemen partiomajalla 24.-26.6.2020. Leiri alkaa keskiviikkona ja päättyy perjantaina. Isompien ilmoittautuminen: https://forms.gle/zk2gdWFrZ8FizFzJ6

Oriniemen partiomajaan pääset tutustumaan partiomajan omilla sivuilla: http://partiomaja.kotisivukone.com

Huom! Jokainen lapsi tai nuori osallistuu Covid-19 -epidemian aikana leirille huoltajansa vastuulla ja huoltajan tulee varmistua, että lapsi/nuori tuntee ja hallitsee vallitsevat hygieniaohjeet. Leirin hygieniaohjeistus vastaa Turun kaupungin, valtioneuvoston ja THLn ohjeistuksia.

Hygieniaohjeistus kesäleireille:

Koronavirusepidemian aiheuttama tauko yhdistyksessä loppumassa 1.6.2020

Koronavirusepidemian aiheuttama tauko yhdistyksen toiminnassa alkaa lähestyä loppuaan. Yhdistyksen hallitus on halunnut tässä tilanteessa toimia mahdollisimman vastuullisesti ja rajoituksia kunnioittaen tartuntojen rajoittamiseksi Aisti ry jatkaa toimintataukoa toukokuun loppuun, mutta 1.6.2020 lähtien toimintaa aletaan hiljaksiin käynnistämään kesää vasten. Kesällä toimintamme on yleensä ollut hiljaisempaa ja näin siirtyminen kohti normaalimpaa aikaa tapahtuu varsin hallitusti. 1.6.2020 alkaen vertaistukiryhmät voivat taas tavata normaaliin tapaan. Tapaamisiin ei saa osallistua sairaana ja jokaisen osallistujan tulee huomioida hyvät hygieniakäytännöt ja turvavälit. Eri ryhmät tiedottavat omilla sivuillaan tapaamisista. On mahdollista, että joihinkin ryhmiin otetaan käyttöön ilmoittautuminen, jotta varmistetaan, ettei tilaan tule liikaa osallistujia. Perinteiset kesäleirit pyritään järjestämään juhannuksen jälkeisellä viikolla Oriniemessä. Leirien suunnittelu ja rekrytointi on kesken, joten tässä asiassa pyydän vanhemmilta malttia. Haluamme tarjota turvallisen leirikokemuksen ja se edellyttää huolellista etukäteissuunnittelua. Syksyllä toiminta jatkuu mahdollisimman normaalina, kuitenkin kaikkia valtioneuvoston suosituksia noudattaen.