Uintiryhmien kevään 2018 aikataulut

Molskis ja tervehdys,

on tullut aika palata altaaseen eli Aistin kevätkauden uinnit If-hallissa jatkuvat 18.1.2018 autismikirjon lapsille ja nuorille. Uintikertoja on yhteensä kevään aikana 14 niin, että viimeinen uinti on 3.5. Ilmoittautuessasi saat tarkemmat tiedot uimakerroista. Kausimaksu Aistin jäsenille on 100 euroa, muille 150 euroa.

– Alkeisryhmä kokoontuu yläaulassa klo 18.00, uintiaika 18.15-19.00
– Jatkoryhmä kokoontuu yläaulassa klo 18.45, uintiaika klo 19.00-19.45
– Tekniikkaryhmä kokoontuu yläaulassa klo 19.30, uintiaika 19.45-20.30

Uinnin alkeis- sekä jatkoryhmiin on vapautunut muutama paikka, joten jos teillä on vielä kotona ilman uintiryhmää, toimi nopeasti. Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta. Tekniikkaryhmä on tällä hetkellä täynnä, mahdollisia vapautuvia paikkoja voi tiedustella sähköpostitse.

Alkeisryhmän ilmoittautumislomake: https://goo.gl/forms/W2xpdusI7sa9yzLq2

Jatkoryhmän ilmoittautumislomake: https://goo.gl/forms/4G1GyhmQU7NM9lxC2

Aistin uintiryhmien ohjaajat ovat tällä kaudella Katri Rannikko, Kaisa Liesmäki ja Elina Loponen. Ohjaajien lisäksi erityisuintiavustajana toimii Raija Kajarila. Uintiryhmiin kuljetaan ja osallistutaan omalla vastuulla. Jokaisella uimarilla tulee olla tarkoituksenmukainen ja voimassa oleva tapaturma- tai vapaa-ajanvakuutus. Jos lapsi tai nuori tarvitsee uintiryhmään oman avustajan, perhe huolehtii avustajan hankkimisesta. Uimaopettaja arvioi tarvittaessa lapsen avustajatarpeen, altaan syvyys on 140cm. Henkilökohtaisen avustajan osallistuminen uintiryhmään on maksutonta. Huomatkaa, että uimarinne voi tarvita apua myös pukuhuoneessa ja siirtymisissä, jossa on yhtä aikaa useampia uimareita.

Altaassa tavataan!

27.1.2018 Lapsen kohtaaminen haastavissa kasvatustilanteissa

Tulistuuko lapsesi herkästi? Hengästyttääkö lapsen vauhti? Onko läksyjen tai kotitehtävien tekeminen usein haastavaa? Huolestuttaako lapsen uhmakas tai aggressiivinen käyttäytyminen? Rajoittaako lapsen käyttäytyminen sosiaalista elämäänne? Kaipaatko vinkkejä arkeen?

Aisti ry tarjoaa 27.1.2018 koulutuspäivän haastavien kasvatustilanteiden kohtaamiseen. Koulutus toteutetaan Lounatuulet Yhteisötalon (Läntinen Pitkäkatu 33) Pihjalasalissa (2. kerros), ja koulutuspäivän pituus on klo 10-16. Hinta on jäsenille 10 € ja ei-jäsenille 30 €. Hintaan kuuluvat iltapäiväkahvit.
Lapsen usein toistuva haastava käyttäytyminen kuormittaa vanhempia monin tavoin.
Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään siihen, mistä haastavat kasvatustilanteet johtuvat, miten niissä tulisi toimia ja miten niitä voidaan vähentää ennakoinnin keinoin. Koulutuksessa käsitellään esimerkiksi lasten itsesäätelytaitoja, jotka ovat yhteydessä lapsen kykyyn säädellä tunteitaan ja käyttäytymistään. Haastavissa kasvatustilanteissa aikuisen omalla vuorovaikutustavalla ja toiminnalla on ratkaiseva merkitys. Tästä syystä koulutuksessa syvennytään ennen kaikkea siihen, miten aikuinen voi omaa toimintaansa kehittämällä helpottaa haastavien kasvatustilanteiden kuormaa olennaisesti. Konkreettiset ja arjesta tutut esimerkit tukevat koulutuksen sisällön soveltamista omaan elämään.

Kouluttajana toimii KT Liisa Ahonen (Kasvusto), joka on perehtynyt haastaviin
kasvatustilanteisiin väitöstutkimuksessaan. Liisa on työskennellyt sosiaalis-emotionaalista tukea tarvitsevien lasten kanssa varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja alakouluissa. Hän on kouluttanut lasten kasvatuksesta vuodesta 2010 lähtien.

Koulutuspäivän yhteydessä on myös mahdollista ostaa Liisa Ahosen kirjoittama Haastavat kasvatustilanteet-kirja hintaan 35 euroa/kpl. Kirjoja on vain rajoitettu määrä ja ne tulee maksaa käteisenä, tasarahalla.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 25.1.2018 mennessä oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-ypBKypn1T6VB_2KWEm-CyyzcGz_h6Cgbf2VaKZaqm9yGmw/viewform

Lapsen kohtaaminen haastavissa kasvatustilanteissa juliste-1

Voimaa vertaisosaajalta!

Autismi- ja Aspergerliiton vertaisosaajat antavat tukea, kun autismikirjon diagnoosi on tuore tai ole vielä varmistunut. Vertaisosaajat ovat autismikirjon aikuisia, vanhempia ja omaisia, joilla on omakohtainen kokemus autismikirjosta ja arjessa selviytymisestä.

Kaikki vertaisosaajat ovat käyneet Autismi- ja Aspergerliiton vertaisosaajakoulutuksen. He tekevät vapaaehtoistyötä. He antavat lyhytkestoista tukea täysi-ikäisille.

Jos kaipaat kuuntelijaa, keskustelua tai tukea, ota yhteys vertaisosaajaan: www.autismiliitto.fi/vertaisosaaja

 

MUISTUTUS: 3.12.2017 Sylvia, Tuija ja Laulava Patja

3.12.2017 Sylvia, Tuija ja Laulava Patja klo 14
Lounatuulet yhteisötalon Pihjala-salissa
(Läntinen pitkäkatu 33, 2. krs)

SYLVIA, TUIJA JA LAULAVA PATJA on murrerunoilija HELI LAAKSOSEN kirjoittama kamarinäytelmä – myös kirjana julkaistu -, jonka ensiesitys oli Vihdin Nummelassa lokakuussa 2016, jolloin näyttelijä MARJATTA RINNE vietti 50-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Seitsemänkymppiset ystävykset Sylvia ja Tuija ovat paenneet syntymäpäiväjuhlia vanhalle nuorisoseurantalolle. He makoilevat koivukulissien keskellä patjalla ja ihmettelevät miten elämä meni ja minne se vielä viekään. Takana on iloja ja suruja sekä humoristisia käänteitä. Perusvire on kuitenkin positiivinen ja rehellisyydessään koskettava.

Jo runsas 1000 henkeä on tutustunut Marjatta Rinteen ja EIJA NURMION esittämiin ystävyksiin. Runsaan tunnin kestävän näytelmän jälkeen on käyty mielenkiintoisia keskusteluja yleisön kanssa teemoina esimerkiksi ikääntyminen, ystävyys ja suhtautuminen elämän tuomiin haasteisiin.Tilaisuuteen myydään lippuja ovelta, mutta liput (numeroimaton) voi myös varata ja ostaa etukäteen.

LIPPUJEN VARAUS/OSTO
Täytä ennakkovarauslomake https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpORE9-gMRP7p3V3tLXGJKK_JduGsAPvwWzN6HAsb8e-ft1g/viewform

Vahvista varaus maksamalla liput seuraavin tiedoin
Saajan tilinumero: FI94 5711 1320 1066 33
Maksun saaja: Aisti ry
Viesti: lipun/lippujen ostajan ETUNIMI SUKUNIMI
Summa: Lippuostoksesi summa (esim 2 lippua jäsenhintaan = 20€)

MUISTA VAHVISTAA VARAUKSESI MAKSAMALLA LIPUT MAHDOLLISIMMAN RIPEÄSTI TILILLEMME.

Mikäli maksat 26.11. jälkeen, lähetä kuitti maksusta meille osoitteeseen aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi tai tulosta kuitti mukaan kassaa varten. Ennakkovaratun lipun voi lunastaa/maksaa myös paikanpäällä viimeistään 15min ennen esityksen alkua. Maksun kirjauduttua saat vahvistuksen sähköpostiisi.

 

Sylvia ja Tuija 20171203-1

Aistin tiedottajan nimi vaihtui!

Meillä on ilo ilmoittaa, että Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n pitkäaikainen tiedottaja Satu Pikkainen on purjehtinut avioliiton satamaan iloisten Halloween-teemaisten hääjuhlien siivittämänä. Jatkossa tiedottajamme tunnetaankin nimellä Satu Mäkinen. Sama nainen, eri nimi!

Tässä tunnelmapala hääjuhlista, joissa oli juhlimassa lähes koko Aistin hallitus.

Hallitus2017häissä

Aisti ry onnittelee mitä lämpimimmin Satua ja Markoa! Onnea yhteiselle tiellenne!

22.11.2017 Neurokirjolla olevien lasten haasteiden tunnistaminen ja tukeminen konkreettisin keinoin

Neurokirjolla olevien lasten haasteiden tunnistaminen ja tukeminen konkreettisin keinoin!

Tähän tähtää Esteetön lapsuus-hanke, joka esittäytyy keskiviikkona 22.11. klo 17.30-19.30 Lounatuulet-yhteisötalon Jalava-kokoustilassa os. Läntinen pitkäkatu 33. Tule rohkeasti mukaan kuuntelemaan mitä hankkeessa on suunnitteilla ja osallistumaan keskusteluun.

Tilan henkilömäärä on rajallinen, joten ilmoitathan tulostasi viimeistään ti 21.11. s-postiosoitteeseen anurantanen82@outlook.com.

Esteetön lapsuus-hanke (2017-2019) tunnistaa neurokirjon lasten ja nuorten kohtaamia esteitä ja haasteita ja antaa niille neuropsykiatrisen selityksen. Neurokirjolla tässä hankkeessa tarkoitetaan henkilöitä, joilla on autismikirjon, ADD-, ADHD- tai Tourette-diagnoosi tai piirteitä jostakin näistä.

Hankkeessa tuotettava opas mahdollistaa ympäristön, ohjaustapojen ja kasvatusmallien muokkaamisen niin, että lapsen kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin tukeminen helpottuu.

Hankkeessa tuotettavat materiaalit on suunnattu neurokirjon lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille: vanhemmille, hoitajille, opettajille, ohjaajille ja avustajille.

Hanketta hallinnoi Autismisäätiö. Yhteistyössä mukana on lisäksi ADHD-liitto, Aisti ry, Helsingin opetusvirasto, Kyröskartano, Pelastakaa Lapset, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys, Suomen Vanhempainliitto sekä Väestöliitto.

 

Esteetön lapsuus video YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=hgFIl_wilBw

18.11.2017 Aisti ry:n ylimääräinen vuosikokous

Hyvät Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n jäsenet,
meillä on ilo kutsua teidät Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n ylimääräiseen vuosikokoukseen

lauantaina 18.11.2017 klo 15.00 alkaen
Lounatuulet yhteisötalon kokoustila Koivuun (aivan toimistomme vieressä), Läntinen Pitkäkatu 33, 2.krs, 20100 Turku

Kokouksessa käsitellään ja hyväksytään yhdistyksen toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksu vuodelle 2018.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Ystävällisin terveisin,
Aisti ry:n hallitus