22.11.2017 Neurokirjolla olevien lasten haasteiden tunnistaminen ja tukeminen konkreettisin keinoin

Neurokirjolla olevien lasten haasteiden tunnistaminen ja tukeminen konkreettisin keinoin!

Tähän tähtää Esteetön lapsuus-hanke, joka esittäytyy keskiviikkona 22.11. klo 17.30-19.30 Lounatuulet-yhteisötalon Jalava-kokoustilassa os. Läntinen pitkäkatu 33. Tule rohkeasti mukaan kuuntelemaan mitä hankkeessa on suunnitteilla ja osallistumaan keskusteluun.

Tilan henkilömäärä on rajallinen, joten ilmoitathan tulostasi viimeistään ti 21.11. s-postiosoitteeseen anurantanen82@outlook.com.

Esteetön lapsuus-hanke (2017-2019) tunnistaa neurokirjon lasten ja nuorten kohtaamia esteitä ja haasteita ja antaa niille neuropsykiatrisen selityksen. Neurokirjolla tässä hankkeessa tarkoitetaan henkilöitä, joilla on autismikirjon, ADD-, ADHD- tai Tourette-diagnoosi tai piirteitä jostakin näistä.

Hankkeessa tuotettava opas mahdollistaa ympäristön, ohjaustapojen ja kasvatusmallien muokkaamisen niin, että lapsen kasvun, oppimisen ja hyvinvoinnin tukeminen helpottuu.

Hankkeessa tuotettavat materiaalit on suunnattu neurokirjon lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille: vanhemmille, hoitajille, opettajille, ohjaajille ja avustajille.

Hanketta hallinnoi Autismisäätiö. Yhteistyössä mukana on lisäksi ADHD-liitto, Aisti ry, Helsingin opetusvirasto, Kyröskartano, Pelastakaa Lapset, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys, Suomen Vanhempainliitto sekä Väestöliitto.

 

Esteetön lapsuus video YouTubessa:

https://www.youtube.com/watch?v=hgFIl_wilBw

18.11.2017 Aisti ry:n ylimääräinen vuosikokous

Hyvät Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n jäsenet,
meillä on ilo kutsua teidät Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry:n ylimääräiseen vuosikokoukseen

lauantaina 18.11.2017 klo 15.00 alkaen
Lounatuulet yhteisötalon kokoustila Koivuun (aivan toimistomme vieressä), Läntinen Pitkäkatu 33, 2.krs, 20100 Turku

Kokouksessa käsitellään ja hyväksytään yhdistyksen toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksu vuodelle 2018.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Ystävällisin terveisin,
Aisti ry:n hallitus

21.11.2017 Autismikirjo, ADHD ja mieli -seminaari

Marraskuun pimeyteen tiedon valoa tuo Aistin järjestämä ”Autismikirjo, ADHD ja mieli” -seminaari. Tilaisuus pidetään tiistaina 21.11.2017 Lounatuulet Yhteisötalon Pihlaja-salissa, 2.krs (Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku) klo 11:30-15:30.

Seminaarissa käsitellään autismiin ja ADHD:hen liittyviä erityispiirteitä ja niiden vaikutuksia mielenterveyteen, jaksamiseen ja sosiaalisiin haasteisiin. Käydään läpi myös vakavia mahdollisia seurannaisvaikutuksia, kuten syrjäytymistä, päihteiden käyttöä ja rikollisuutta. Autismikirjon ja ADHD-henkilöiden mielenterveysongelmien heijastumista paitsi yksilön myös hänen läheistensä elämäkaareen pohditaan niin ammattilaisen kuin kuin kokemusssiantuntijoiden näkökulmista.

Lue seminaarin aikataulu ja ohjelma tästä linkistä.

Ilmoittautuminen seminaariin:
https://goo.gl/forms/siYExKpMFqmt5my43

Lisätiedot ja peruutukset: aistiyhdistys (a) aistiyhdistys.fi

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille!

Tervetuloa!

1.11.2017 Kielen kehitystä tukevien materiaalien esittelytilaisuus

Viittomakielen ohjaajaopiskelijat esittelevät itse tekemiään ja suunnittelemiaan materiaaleja ja oppimispelejä, jotka tukevat kielen ja puheen kehitystä. Esittelytilaisuus on keskiviikkona 1.11.2017 klo 12-17 Turun kristillisellä opistolla, Lustokatu 7.

Tervetuloa tutustumaan materiaaleihin ja saamaan hyviä ideoita!

Esite: Kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevien materiaalien esittelytilaisuus 1.11.2017

5.12.2017 Oi Jouluyö-konsertti

Oi Jouluyö -konsertti

5.12.2017 klo 18.00

Lounatuulet Yhteisötalon Pihlaja-salissa

Läntinen Pitkäkatu 33, 2. krs

Tangokuningatar Johanna Debreczeni ja baritoni/kontratenori Jouko Enkelnotko

loihtivat tunnelmallisen joulukonsertin, jossa kuullaan kaikille tuttuja ja rakkaita joululauluja.

Liput 15 € ovelta. Lippuja voi ennakkovarata tämän linkin kautta: https://goo.gl/forms/1 AsEbeL3uaIAFpHx1

Maksullinen kahvitarjoilu

Järjestäjät: Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry

Joulukonserttimainos_linkillä-1

3.12.2017 Sylvia, Tuija ja Laulava Patja

Aistin syksyyn kuuluu tällä kertaa montaa eri rientoa. Syyskuussa nautittiin elokuvasta ja joulukuussa ohjelmistossamme on näytelmä ja konserttikin vielä.

 3.12.2017 Sylvia, Tuija ja Laulava Patja
Lounatuulet yhteisötalon Pihjala-salissa
(Läntinen pitkäkatu 33, 2. krs)

SYLVIA, TUIJA JA LAULAVA PATJA on murrerunoilija HELI LAAKSOSEN kirjoittama kamarinäytelmä – myös kirjana julkaistu -, jonka ensiesitys oli Vihdin Nummelassa lokakuussa 2016, jolloin näyttelijä MARJATTA RINNE vietti 50-vuotistaiteilijajuhlaansa.

Seitsemänkymppiset ystävykset Sylvia ja Tuija ovat paenneet syntymäpäiväjuhlia vanhalle nuorisoseurantalolle. He makoilevat koivukulissien keskellä patjalla ja ihmettelevät miten elämä meni ja minne se vielä viekään. Takana on iloja ja suruja sekä humoristisia käänteitä. Perusvire on kuitenkin positiivinen ja rehellisyydessään koskettava.

 Jo runsas 1000 henkeä on tutustunut Marjatta Rinteen ja EIJA NURMION esittämiin ystävyksiin. Runsaan tunnin kestävän näytelmän jälkeen on käyty mielenkiintoisia keskusteluja yleisön kanssa teemoina esimerkiksi ikääntyminen, ystävyys ja suhtautuminen elämän tuomiin haasteisiin.

Tilaisuuteen myydään lippuja ovelta, mutta liput (numeroimaton) voi myös varata ja ostaa etukäteen.

LIPPUJEN VARAUS/OSTO
Täytä ennakkovarauslomake https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpORE9-gMRP7p3V3tLXGJKK_JduGsAPvwWzN6HAsb8e-ft1g/viewform

Vahvista varaus maksamalla liput seuraavin tiedoin

Saajan tilinumero: FI94 5711 1320 1066 33

Maksun saaja: Aisti ry

Viesti: lipun/lippujen ostajan ETUNIMI SUKUNIMI

Summa: Lippuostoksesi summa (esim 2 lippua jäsenhintaan = 20€)

Toivomme, että liput lunastetaan viimeistään viikkoa ennen esitystä eli 26.11.2017 mennessä. Mikäli lippuja jää, niin niitä myydään vielä ovella. 

 Maksun kirjauduttua saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Sylvia ja Tuija 20171203-1

28.10.2017 Bussikuljetus Tunne autismi-tapahtumaan Heurekassa

Autismi- ja Aspergerliitto juhlii 20-vuotista taivaltaan 28.10.2017 järjestämällä kaikille avoimen Tunne autismi-tapahtuman Heurekassa, Vantaalla. Ohjelmassa on puheenvuoroja kokemusosaajilta, taikureita, lauluesityksiä ja paljon muuta. Voit katsoa koko ohjelman täältä: https://www.autismiliitto.fi/toimintaa_ja_tukea/koulutus-_ja_tapahtumakalenteri/tunne_autismi_-tapahtuma

Aisti ry tarjoaa Turun seudulla asuville mahdollisuuden osallistua tapahtumaan järjestämällä bussikyydityksen Turusta suoraan Heurekaan. Bussi lähtee 28.10.2017 klo 8.00 Turun tuomiokirkolta. Heurekaan saavumme n. klo 10.00. Takaisin Turkuun lähdemme Heurekalta klo 16.00, ja saavumme Turun tuomiokirkolle n. klo 18.00.

Bussikyyti maksaa Aisti ry:n jäsenille 10 euroa per henkilö, ja ei-jäsenille 20 euroa per henkilö.

Autismi- ja Aspergerliiton Tunne autismi-tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, mutta huomaattehan, että mikäli haluatte käydä Heurekan muissa näyttelyissä, ne ovat maksullisia. Niihin kuitenkin pääsee puoleen hintaan! Saattajat pääsevät Heurekan maksullisiin näyttelyihin ilmaiseksi.

Bussikyyditys järjestetään, mikäli saamme 40 osallistujaa. Mikäli osallistujia ei tule tarpeeksi, ja joudumme peruuttamaan retken, ilmoitamme asiasta sähköpostitse. Ilmoittaudu mukaan 23.10.2017 mennessä tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/0YnXuYED9uOuLqx33.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet!

BUSSIKYYTI ON PERUTTU LIIAN VÄHÄISEN LÄHTIJÄMÄÄRÄN VUOKSI!!!!!