9.10.2017 Arki toimimaan – Ilta ADHD-oireisille ja heidän läheisilleen

kuva1

ARKI TOIMIMAAN

ILTA ADHD-OIREISILLE JA HEIDÄN LÄHEISILLEEN

9.10. KLO 17.30-20

Lounatuulet Yhteisötalo, Pihlaja-sali, 2krs.
Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

 

OHJELMA:

Arki haltuun – ADHD-oireisen henkilön ja vanhemman puheenvuoro
Satu Pikkarainen kokemusosaaja, Aisti ry

Arki toimimaan:
aikataulut, keskittyminen, muisti, sujuvat ihmissuhteet
Mirjami Koivunen ADHD-liitto ry

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Pieni kahvitarjoilu tilaisuuden alussa.

VAPAA PÄÄSY

Ilmoittautumiset: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVr_t_86VJu97EBAX9-6qVg_bkpO4NEraeBjjZnVzDQ_OteQ/viewform

Lisätiedot aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi

 

7.10.2017 Eläinavusteisen terapian ja toiminnan esittely- ja toimintapäivä

Aisti ry järjestää eläinten viikolla

HEVOS- JA ELÄINAVUSTEISEN TOIMINNAN ESITTELY- JA TOIMINTAPÄIVÄN 7.10.2017 klo 12–16

Paikka: Hepojoen Vuonohevoset, Orasintie 28–36, 21500 Piikkiö

Klo 12 – 13.30 ja 14.30 – 16 toiminta- ja tutustumispisteet:

  • hevosen harjausta
  • ratsastusta (2€ kierros, maksetaan käteisellä)
  • vaunuajoa (1€ n. 5 min. ajelu, maksetaan käteisellä), 4 – 5 henkilöä mahtuu kerralla kyytiin
  • koirat silitettävänä ja paijattavana
  • kanat ja kukko sekä villapossut aitauksissaan ruokittavana
  • nuotio metsikössä, jossa mahdollisuus syödä omia eväitä ja paistaa makkaraa

Klo 13.30 – 14.30 tietoiskua eläinavusteisesta toimintaterapiasta ja sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta. Paikalla keskustelemassa lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lapsi- ja nuorisopsykoterapeutti ja eläinavusteinen valmentaja Kaija Ikäheimo, eläinavusteinen toimintaterapeutti Catja Sell-Fernelius sekä sairaanhoitaja ja hevosharrasteohjaaja Merja Nyman-Olkkonen ja hänen tyttärensä Sissi Nyman.

Toiminta-alue sopii myös liikuntarajoitteisille.

Tietoiskujen ja keskustelun ajaksi pyydämme teitä ottamaan mukaan mahdolliset vapaa-ajan avustajat erityistä tukea tarvitseville lapsillenne ja nuorillenne. Mikäli teillä ei ole vapaa-ajan avustajaa, Aisti ry yrittää järjestää mahdollisuuksien puitteissa paikalle vapaaehtoisia avustajia. Ensisijaisesti toivomme teidän kuitenkin pyytävän paikalle omat vapaa-ajan avustajat.

Pyydämme teitä ilmoittamaan tulostanne etukäteen oheisen linkin kautta: https://goo.gl/forms/qbVq9iOg5va3Wizt1

Tervetuloa!

Aisti ry ja Turun Sirkus johdattavat sirkuksen maailmaan

Aisti ry järjestää yhteistyössä Turun Sirkus ry:n kanssa alle 7-vuotiaille autismikirjon lapsille kuuden kerran lajikokeilun sirkuksen maailmaan. Ohjaajina alansa ammattilaiset turvallisessa ja innostavassa ympäristössä Turun Sirkuksen tiloissa (Eerikinkatu 7, 20100 Turku, 5. kerros) lauantaisin 14.10. – 18.11. kello 11.00 – 12.30. Tule löytämään vahvuutesi ja kokeilemaan uutta!

Kurssi sisältää mm.

– trampoliinivoimistelua

– tasapainoilua

– ilma-akrobatiaa

– stunt-putoilua pehmoaltaaseen

– jonglööritemppuja

Ohjaajina toimivat Turun Sirkuksen ohjaajat. Kurssille osallistuva lapsi on vakuutettu Turun Sirkuksen toimesta. Kuuden kerran lajikokeilu on hinnaltaan 30€ Aistin jäseniltä ja 60€ ei jäseniltä, kurssi laskutetaan. Kurssille mahtuu kymmenen lasta, ilmoittautuminen oheisesta linkistä: https://goo.gl/forms/n3F93mqbTkAO6cbl2. Saat vahvistuksen sähköpostitse viikon kuluessa ilmoittautumisesta.

Tervetuloa!

21.9.2017 Salainen metsäni-dokumenttielokuva Logomossa

Salainen metsäni -dokumenttielokuva torstaina 21.9. klo 18 Logomo Move2-salissa.

Aistilla on suuri ilo saada DocPoint 2017 yleisön suosikki -palkinnon voittanut Salainen metsäni -dokumentti esitettäväksi Turussa Logomon Move2 Salissa. Yhtistyökumppaneinamme tilaisuudessa ovat Kinokopla ja Salainen metsäni -dokumenttielokuvan IMPACT-vaikuttavuuskampanja.

Dokumenttielokuvan esitystä seuraa paneelikeskustelu, jossa elokuvan ohjaaja Niina Brandt, yhdistyksen puheenjohtaja Riikka Kennovaara ja vertaisosaaja Toivo Huovinen keskustelevat dokumenttielokuvan taustoista, toteutuksesta ja teemoista. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Dokumenttielokuvan kesto 56 min, keskustelu noin 1 tunti.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumista ei vaadita. Saliin mahtuu 120 katsojaa saapumisjärjestyksessä. Toivomme teidän saapuvan paikalle ajoissa.

”Metsässä on rauhallista. Siellä päänsisäinen kaaos hiljenee ja Lauri tuntee olevansa kotona. Lintujen joukossa hän ei ole niin erilainen ja outo.

Lauri on nuori mies autismin kirjolla. Hän ei pysty puhumaan, mutta henkilökohtaisen tulkkinsa Pirjon avulla hän pystyy ilmaisemaan itseään ja saa yhteyden maailmaan. Pirjon rauhallisuus tuo voimaa myös Laurille. Muiden kanssa hän ei voi kirjoittaa.

Laurin kirjoitukset avaavat ikkunan hänen sisäiseen maailmaansa. Autismin kuoren alla on ajatteleva ja tunteva nuori, joka unelmoi rakkaudesta. Arki ei ole helppoa, mutta sen keskeltä kumpuavat Laurin ajatukset elämästä, kaipuusta ja itsemääräämisoikeudesta.

Salainen metsäni sukeltaa erilaisuuden pinnan alle. Kaksi todellisuutta kohtaa toisensa, kun aikuistumisen haasteet ja ryhmäkodin arki yhdistyvät kuviin metsästä ja Laurin pohdintoihin. Lauri haaveilee tytöstä, joka näkisi hänessä autismin sijaan ystävällisen, filosofiaa rakastavan nuoren miehen.”

http://doubleback.fi/home/salainen-metsani/

https://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/salainen-metsani/

http://www.koulukino.fi/?id=3971

4.11.2017 Painopeittotyöpaja

Painopeittotyöpaja la 4.11.2017 klo 12-15, Lounatuulet yhteisötalo (Läntinen Pitkäkatu 33, Turku).

Tervetuloa tutustumaan erilaisiin painopeittoihin ja paino/hypistelytyynyihin! Työpajassa käsitellään painotuotteiden käyttöä ja valmistamista. Huomaathan, että työpajassa ei ommella, vaan valmistus käydään läpi vaihe vaiheelta, ja mukaan saa kuvalliset ohjeet. Tapahtuma on maksuton. Mahdollisuus ostaa omakustannehintaan painona käytettävää lyijypaulaa (12 €/kg) sekä muotoon ommeltuja peiton osia. Sitovat ilmoittautumiset 30.10. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Painopeitto

11.9.2017 Taidesukellus-työpajat Turussa

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Sexpo-säätiö koordinoivat Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanketta. Hankkeen toteutuksessa mukana on myös Autismisäätiö. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA osana Yksinäisyyden vähentämisen teemarahoitusta.

TAIDESUKELLUS®-TYÖPAJAT TURUSSA 11.9.2017

Yhteisötaideteos SYDÄNSYLI

Sydänsyli on Suomen suurin yhteisötaideteos, jossa 1000 uniikkia teosta yhdistyy valtavaksi, 100 neliön jättimäiseksi installaatioksi. Syntyvä teos on lahja Suomen 100v. itsenäisyytemme juhlavuodelle. Sydänsylin näyttely järjestetään vuoden 2017 joulukuussa. Taideprojekti on osana virallista Suomi 100 -juhlavuotta.

Yksittäiset teokset luodaan Taidesukellus®-työpajoissa. Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke on varannut Turkuun kaksi Taidesukellus®-työpajaa. Taidesukellus® on taiteilija Paula Rusokallion kehittämä lempeä lähestymistapa taiteeseen. Menetelmä rikkoo taiteen myyttiä: luovuuden herättely onkin helppoa, hauskaa ja rikastuttavaa. Taidesukelluksessa yksilö sukeltaa itseensä, piilossa oleviin kykyihin, ajatuksiin ja tunteisiin; näin taidetta syntyy itsestään.

Kuka tahansa voi osallistua Sydänsyliin omalla taideteoksellaan. Sydänsylissä yksilön arvostus, luovuuden elämys ja yhdessä tekemisen voima muuttuvat näkyviksi. Teoksessa heijastuu koskettavasti yhdessä tekemisen voimauttava jälki sekä yksilöiden rehelliset, ”meikkaamattomat” tunteet. Oma kädenjälki historiankirjoihin.

Taiteilija Paula Rusokallio: ”Sydänsylissä esiintyy koko yhteiskuntamme värientivoli. Sinun tehtäväsi on kertoa ikioma tarinasi puettuna taiteen iltapukuun, väreiksi ja muodoiksi. Minun tehtävänäni on yhdistää tuhannen ihmisen omat teokset ennennäkemättömän suureksi installaatioksi.”

Taidesukellukseen voi tutustua katsomalla YLE Puoli7 kuvaama taidesukellus video linkki: http://areena.yle.fi/1-4002641 tai lukemalla lisää: www.creatimagia.com

Taidesukellus®-työpajat 11.9.2017

Työpajat on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville aikuisille, työntekijöille ja läheisille. Yhteen työpajaan mahtuu enintään 25 osallistujaa. Työpaja kestää noin 2-3 tuntia. Taidesukellus®-työpaja on maksuton.

Paikka              Toivolan toimintakeskus, Toivolankatu 12, 20810 Turku

Aika                 maanantai 11.9.2017

I työpaja:  klo 15:00

II työpaja: klo 18:00

Ilmoittautuminen pe 1.9.2017 mennessä.

Ilmoittautumislinkki: https://www.webropolsurveys.com/S/590EAAFFF3F47B0E.par

Työpajojen osallistumiset vahvistetaan ilmoittautumisajan jälkeen.
Tervetuloa – Sukella mukaan Taidesukellus®-työpajoihin!

Lisätietoja

Markku Vellas, projektipäällikkö                       Paula Rusokallio, taiteilija

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö                      Creatimagia

Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke                        p. 044 0622 242

0207 71 3544, 050 5613 228                                  paula.rusokallio@creatimagia.com

markku.vellas@kvps.fi

7.9.2017 Jotta kukaan ei jäisi yksin-hankkeen teemapäivä Turussa

Syksyllä järjestettävien päivien teemana on ihmissuhteet ja seksuaalisuus. Teemana tapaamisessa on autismin kirjon ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden ihmissuhteiden ja seksuaalisen hyvinvoinnin tukeminen. Tarkoituksena on antaa aiheesta perustietoa, mutta pääpaino on yhteisellä keskustelulla ja pienryhmätyöskentelyllä. 7.9.2017 teemapäivä on tarkoitettu verkostossa toimijoille, työntekijöille ja läheisille, ja mukaan mahtuu enintään 30 osallistujaa.
Alustava ohjelma

9:00 Tervetulokahvit

9:15 Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen esittely

9:30 Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten seksuaalisuus ja ihmissuhteet

10:30 Pienryhmät

11:30 Lounas

12:30 Pienryhmät jatkuu

13:15 Tarpeita ja toiveita tulevaan

14:00 Ohjelman päätös
Teemapäivä on maksuton, sisältää myös aamukahvin ja lounaan.Teemapäiviin voi ilmoittautua Varsinais-Suomessa asuvat.
Paikka           Lounatuulet Yhteisötalo ry, Läntinen Pitkäkatu 33 (tila Saarni), 20100 Turku
Aika               to 7.9.2017 klo 9-14 Osallistujat: Verkostossa toimijat, työntekijät ja läheiset
Ilmoittautuminen ke 30.8.2017 mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/B5A68A0A76620BE9.par

Teemapäivien osallistumiset vahvistetaan ilmoittautumisaikojen jälkeen.
Tervetuloa Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen teemapäiviin!
Lisätietoja: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Markku Vellas, projektipäällikköp. 0207 71 3544, 050 5613 228 markku.vellas@kvps.fi