Menneet leirit ja retket (2012 alk.)

21.7.-23.7.2017 Päihteetön leiri aikuisille neurokirjolaisille

Suomen Aspergeryhdistys (ASY), Länsi-Uudenmaan Neuris sekä Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys (Aisti) järjestävät yhteistyössä neurokirjolaisille suunnatun kesäleirin Sammatin Elämännokassa 21.7.-23.7.2017. Leiri alkaa perjantaina klo 16 ja päättyy sunnuntaina klo 16.

Kyseessä on aikuisille (18 vuotta täyttäneille) neurokirjolaisille suunnattu vertaistoiminnallinen leiri. Leirille osallistuakseen tulee olla jäsen vähintään yhdessä seuraavista yhdistyksistä: Suomen Aspergeryhdistys (ASY), Länsi-Uudenmaan Neuris sekä Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys (Aisti).

Leiriläiset sitoutuvat päihteettömyyteen leirille osallistumisensa ajaksi. Päihteiden käyttö leirin aikana, myös leirialueen ulkopuolella, johtaa leiriltä poistamiseen. Pyrimme päihteettömyydellä luomaan mahdollisimman esteettömän kokemuksen mahdollisimman laajalle osanottajakunnalle.

Leirin alustavassa ohjelmassa on tarjolla rentoa yhdessäoloa vertaisten seurassa, kevyitä kirjolaisteemaisia luentoja ja työpajoja sekä ohjattua taidetoimintaa, leirialueen tarjoamien harrastusmahdollisuuksien lisäksi.

Leirillä on täysihoito ruokailun suhteen, joka sisältää seuraavat ateriat: aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.

Leirille tulisi tuoda mukana oma pyyhe ja vuodevaatteet. Mukana voi lisäksi tuoda omia eväitä taikka harraste- ja urheiluvälineitä. Leirialueelta löytyy mm. pingispöytä, sulkapallo- ja lentopallokentät, soutuveneitä ja ulkoilumaastoa.
Lisätietoa leirialueen varustelusta: Elämännokan leirikeskus

Leiri järjestetään Elämännokan leirikeskuksessa läntisellä Uudellamaalla, Sammatin kylässä. Leirikeskuksen osoite on Elämännokantie 42, 09220 Sammatti. 
Sammatin keskustaan pääsee bussilla, josta on noin 6 kilometrin matka itse leirikeskukseen. Mahdollisuus jaettuihin taksikuljetuksiin on 21.7. klo 16.30 Sammatin linja-autoasemalle saapuvilla. Ilmoitathan halukkuudestasi osallistua yhteiskuljetuksiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Leirille otetaan 40 osallistujaa. Jokaisella yhdistyksellä on oma paikkakiintiönsä.
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 13.7.2017 asti.

Leirille ilmoittautuminen hyväksytään vasta, kun leirin omavastuuosuus on maksettu:
Ilmoittautumisen jälkeen leirille hyväksytyille lähetetään sähköposti, joka sisältää tilinumeron omavastuuosuuden maksamista varten. Omavastuuosuus tulee maksaa tilille viimeistään 3.7.2017. Mikäli omavastuuosuutta ei makseta kyseiseen päivämäärään mennessä, leiripaikka vapautetaan seuraavalle ilmoittautuneelle.

3.7.-13.7.2017 välisenä aikana saapuvat ilmoittautumiset katsotaan sitoviksi. Maksamatta jääneet omavastuuosuudet laskutetaan tässä tapauksessa jälkikäteen. Omavastuuosuuksia ei myöskään palauteta 3.7.2017 jälkeen, mikäli leirille osallistuminen peruuntuu.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: http://paihteetonleiri2017.nettilomake.fi/form/4609

____________________________________________________________________________________________

Kesäleirit ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille sekä nuorille heinäkuussa 2017

Aisti ry järjestää ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille kaksi kesäleiriä Turun Hirvensalossa Oriniemen partiomajalla heinäkuussa 2017. 1.-4.-luokkalaisten leiri järjestetään 17.-19.7.2017, maanantai-keskiviikko ja 4.-luokkalaisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten leiri järjestetään 19.-21.7.2017 keskiviikko-perjantai.

Leirillä lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat vertaiskokemusta. Toiminnallisissa pienryhmissä pyritään vahvistamaan vuorovaikutustaitoja ja selviydytään erilaisista sosiaalisista tilanteista. Yöpyminen on kokemus kohti itsenäisempää toimintaa. Leirin ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, pelailua, luonnossa liikkumista sekä uimista ja saunomista.

Oriniemen partiomajaan pääset tutustumaan partiomajan omilla sivuilla: http://partiomaja.kotisivukone.com

Leirin hinta on 90 € Aistin jäsenille ja 150 € -ei jäsenille. Leirin lasku lähetetään sähköpostitse ennen leiriä.

Leiristä vastaavat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila ja lisäksi mukana on riittävä määrä ohjaajia.

Mikäli lapsi tarvitsee henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee oman avustajan osallistua kurssille mukaan. Kurssille osallistuvalla lapsella tulee olla voimassaoleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Ilmoittautumiset allaolevista linkeistä: 1.-4.-luokkalaiset: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwOhFc6OeYr_yukyll13UV6NTMH0KJcMhtKuTgIjfGYWBzMQ/viewform

4.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftHg8r4POq9aeObW2ETQt51Ve-E3cxOrYE2QzluPEmTOIIJg/viewform

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 18.6.2017!

Tässä leiriesite: Kesäleirit

____________________________________________________________________________________________

1.7.2017 Kesäretki Särkänniemeen

Aisti ry järjestää tänä kesänä kesäretken Särkänniemeen lauantaina 1.7.2017. Lähdemme bussilla Turun tuomiokirkolta klo 9.00, ja saavumme Särkänniemeen n. klo 11.00. Takaisin Turkuun lähdemme klo 18.00, ja tuomiokirkolla olemme n. klo 20.00.

Matkan hinta on Aistin jäseniltä 10 € per henkilö, ja ei-jäseniltä 20 € per henkilö. Matkan hinta sisältää bussimatkan Tampereelle ja takaisin. Jokainen ostaa itse rannekkeensa Särkänniemeen. Rannekkeet voi ostaa myös etukäteen netistä.

Bussin kyydissä voi myös tulla Tampereelle, vaikka ei haluaisikaan viettää päivää juuri Särkänniemessä!

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta 27.6.2017 mennessä! Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä: https://goo.gl/forms/8YR4uBx2OvNWh5GC2

______________________________________________

28.5.2017 Linturetki Ruissaloon

Aisti ry järjestää kaikille luonnosta ja kävelystä kiinnostuneille jäsenilleen keväisen linturetken Ruissaloon sunnuntaina 28.5. 2017. Pari tuntia kestävän kävelykierroksen oppaana toimii lintuharrastaja Heikki Lehtonen. Lintujen bongausta varten voi halutessaan ottaa mukaan omat kiikarit.

Kokoonnumme kello 10.00 Saaronniemen kauimmaisella parkkipaikalla, lähellä hiekkarantaa. Saaronniemeen pääsee kätevästi bussilla numero 8, joka lähtee kauppatorin laidalta, Eerikinkadun ja Aurakadun kulmasta, kello 9.30.

Kävelemme yhdessä niemen kärkeen, jossa nautimme eväistä. Linturetken päätteeksi voi myös halutessaan jäädä grillipaikalle ruokailemaan. Iloinen mieli, omat eväät ja säänmukainen varustus mukaan!

Linturetki on maksuton. Ilmoittautumiset perjantaihin 26.5. mennessä tämän linkin kautta: https://docs.google.com/forms/d/1mHAFMbTD2bvvDXjRJU5L4azfNM9Hr7hrJcqo7ZoY4zQ/edit

Tervetuloa mukaan yksin, kaksin, ystävän tai perheen kanssa!

Säävaraus!

Kuvitetun version kutsusta löydät täältä: Aisti_linturetki_5_2017

____________________________________________________________________________________________

2.7.2016 Kesäretki Uuteenkaupunkiin

Tervetuloa retkelle Uuteenkaupunkiin!

Aisti ry järjestää kesäretken lauantaina 2. heinäkuuta Uuteenkaupunkiin. Retkelle lähdetään klo 9.00 kauppatorin laidalta Ortodoksisen kirkon edustalta.

Matkaamme ensi Uudenkaupungin vetovoimaiseen automuseoon, jossa tutustumme yhdessä museon laajaan kokoelmaan. Sen jälkeen matka jatkuu Uudenkaupungin keskustaan, jossa nautimme omakustanteisen lounaan. Kaupungin keskustassa on useita erilaisia ruokapaikkoja.

Ruokailun jälkeen tapaamme kävelyetäisyydellä keskustasta olevassa Bonk-museossa, jossa oppaan johdolla tutustumme Bonk-näyttelyyn. Lapsiperheet huom! Bonk-museon naapurissa sijaitsee lasten suosikki Leijonapuisto (Sorvakon rantatie 2).

Retki päättyy Pakkahuoneelle, jossa nautimme yhdessä virkistävät munkkikahvit.

Retken hinta on 15 euroa henkilöltä. Siihen sisältyy bussikuljetuksen lisäksi pääsymaksut kumpaankin museoon, Bonk-museon opastus sekä Pakkahuoneen munkkikahvit. Muille kuin Aistin jäsenille retken hinta on 35 euroa.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 23.6.2016 oheisen linkin kautta

https://docs.google.com/forms/d/1WX8-8lT4YKl1Q-LWQrzMw-ryu-LcHZioNtCxIYmN5ws/viewform

Kysymykset: aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi

9.00               Lähtö Ortodoksisen kirkon edustalta. Tule paikalle ajoissa! Bussi lähtee tasan klo 9.

10.15             Uudenkaupungin automuseo

12.00             Omakustanteinen lounas Uudenkaupungin keskustassa

Mahdollisuus tutustua esim. Uudenkaupungin nähtävyyksiin. Uudenkaupungin torilla on 2.7. vanhan tavaran teematori, minkä lisäksi keskustassa on mm. luotsitupa ja panimo. Ks. linkit tämän viestin lopussa.

14.00             Bonk-museo (Siltakatu 2)

16.00             Munkkikahvit Pakkahuoneella (Pakkahuoneentori 1)

17.00             Lähtö takaisin Turkuun Pakkahuoneen parkkipaikalta

Uudenkaupungin matkailu -sivut

Uudenkaupungin automuseo

Bonk-museo

Pakkahuoneen vierasvenesataman kahvila

Teematoritapahtuma

Luotsimuseo

Uudenkaupungin ruokapaikat kartalla

*************************************************************************************************

Päiväretket autismin kirjon lapsille ja nuorille heinäkuussa 2016

Aisti järjestää yli 10-vuotiaille autismin kirjon lapsille ja nuorille päiväretken Vepsään 12.7.2016. Retki alkaa aamulla klo 9 Vartiovuorenmäellä, jossa aamupalapiknik yhdessä. Siitä siirrymme klo 10.30 jokirantaan josta klo 11 lähtö Vepsään vesibussilla. Perillä olemme klo 12 ja Vepsässä on tarkoitus sään salliessa uida, ulkoilla ja ruokailla Vepsän ravintolassa. Lähtö takaisin Turkuun on klo 15 ja perillä rannassa olemme noin klo 16.

 

Retken hinta on 30 € Aistin jäsenille ja 60 € ei-jäsenille. Hintaan sisältyy aamupala, matkat Vepsään ja takaisin sekä ruokailun ravintolassa.

 

Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Mikäli lapsi tai nuori tarvitsee retkellä henkilökohtaista apua ja ohjausta, hänellä tulee olla mukana oma avustaja. Retkelle osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan–/tapaturmavakuutus.

Retki toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään viisi. Retkellä on säävaraus.

 

Ilmoittautumiset viimeistään ti 5.7.2016 mennessä alla olevasta linkistä:https://docs.google.com/forms/d/1lSUuJv-1N4g3CP-apGhhGq_6qxapp8ApIDoSiRQgAk8/viewform

 

Toinen päiväretki suuntautuu Väskin seikkailusaarelle 20.7.2016 ja on suunnattu yli 10-vuotiaille autismin kirjon lapsille ja nuorille. Retki alkaa klo 10.30 jolloin kokoonnumme Naantalissa ”Muumiparkissa”, osoite Tuulensuunkatu 14, Naantali. Paluu samaan paikkaan n. klo 16. Päivän aikana seikkaillaan Väskin seikkailuradalla, jossa mm. kiipeillään, liu’utaan vaijerilla, ammutaan jousella, huuhdotaan kultaa ja tietysti nautimme eväitä puuhastelun lomassa.

 

Retken hinta on 40 € Aistin jäsenille ja 80 € ei-jäsenille. Hintaan sisältyy pääsylippu Väskiin sekä ruokaisat eväät päivän aikana.

 

Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Mikäli lapsi tai nuori tarvitsee retkellä henkilökohtaista apua ja ohjausta, hänellä tulee olla mukana oma avustaja. Retkelle osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan–/tapaturmavakuutus.

Retki toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään viisi. Retkellä on säävaraus.

 

Ilmoittautumiset viimeistään ti 5.7.2016 mennessä alla olevasta linkistä:https://docs.google.com/forms/d/1MdCubd5YESMHUByJOV_49m19LInWCPT0rxwaBcIfJUY/viewform

 

Molempien retkien ohjaajina toimivat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila sekä riittävä määrä muita ohjaajia. Jos jäi vielä kysyttävää, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse aisti.harrasteet (at) gmail.com

 

Mainoksen löydät täältä.

*************************************************************************************************

22.7.-24.7.2016 Assileiri Asperger-aikuisille

Assileiri alkaa perjantaina 22.7. klo 14, päättyy sunnuntaina 24.7. klo 18

Paikka: Oriniemen partiomaja, Ukko suden tie 10, 20900 Turku

http://partiomaja.kotisivukone.com/

https://goo.gl/maps/qTVY8G6MbvC2

Ohjelma:

Ohjelmassa on mökkielämää kera luentojen, joista ensimmäinen käsittelee ihmissuhteita, suhdetaitoja ja keskustelua näistä aiheista. Toinen luento käsittelee etuuksia, palvelupolkuja ja oikeuksia. Kolmas luento on ajankohtaisesta autismin kirjon teemasta oleva puheenvuoro.

Viikonlopun vietosta tehdään niin esteetöntä osallistua ja jokaisella on oikeus omaan olemiseen omassa tahdissa. Koska leirillä ei ole henkilökuntaa tehdään kaikki käytännön järjestelyt yhdessä, jokainen osallistuu näihin kykyjensä mukaan.

Majoittuminen tapahtuu päärakennuksessa 4-6 hengen huoneissa.

Leiripaikassa on sauna ja ranta jossa voi uida ja kalastaa.

Leirin puolesta tarjotaan aamupala, lounas ja grillattavaa.

Muistilista:

mukaan tarvitset lakanan ja tyynyliinan, pyyhkeen, säänmukaisen vaatetuksen ja leirimieltä.

voit tuoda myös esim. kalastusvälineet, harrastevälineitä sekä omia virvokkeita ja naposteltavaa

Hinta:

Leiriviikonlopun hinta on 15 euroa jäsenille ja 35 euroa muille.

Ilmoittautuminen:

Lähetä tietosi sähköpostitse assileiri2016@gmail.com

Nimi:

Yhdistys (jos olet jäsen aistissa, asy:ssa tai say:ssa, tieto vaaditaan jäsenhinnan saamiseksi)

Erityisruokavaliotiedot:

Kimppakyytitieto (jos haluat mukaan kyytiin rautatieasemalta leiripaikalle ja takaisin) tai jos haluat tarjota kimppakyydin jostain kaupungista leiripaikalle

 

Toimin leirin vastaavana vetäjänä ja minut tavoittaa myös leirin aikana sähköpostitseassileiri2016@gmail.com osoitteesta ja puhelimitse 044 265 3069

Ilkka Nygrén

 ************************************************************************************************

Kesäleirit ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille sekä -nuorille elokuussa 2016

Aisti ry järjestää ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille sekä -nuorille kaksi kesäleiriä Turun
Hirvensalossa Oriniemen partiomajalla elokuun ensimmäisellä viikolla. 1.-4.-luokkalaisten leiri järjestetään 1.-3.8.2016, (maanantai-keskiviikko) ja 4.-luokkalaisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten leiri järjestetään 3.-5.8.2016 (keskiviikko-perjantai).
Leirillä lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat vertaiskokemusta. Toiminnallisissa
pienryhmissä pyritään vahvistamaan vuorovaikutustaitoja ja selviytymään erilaisista
sosiaalisista tilanteista. Yöpyminen on kokemus kohti itsenäisempää toimintaa. Leirin
ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, pelailua, luonnossa liikkumista sekä uimista ja saunomista.

Oriniemen partiomajaan pääset tutustumaan partiomajan omilla sivuilla:
http://partiomaja.kotisivukone.com/

Leirin hinta on 90 € Aistin jäsenille ja 150 € ei-jäsenille. Leirin lasku lähetetään sähköpostitse ennen leiriä.

Leiristä vastaavat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila ja lisäksi mukana on riittävä määrä ohjaajia.

Mikäli lapsi tai nuori tarvitsee leirillä henkilökohtaista apua ja ohjausta, hänellä tulee olla
mukana oma avustaja. Leirille osallistuvalla lapsella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan–
/tapaturmavakuutus.

Ilmoittautumiset alla olevista linkeistä:
1.–4.-luokkalaiset:
https://docs.google.com/forms/d/12TrCbNxqExcLbFiC2pm4iOn6nWatz7pI2AB1LfNhBMU/edit

4.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat:
https://docs.google.com/forms/d/1czp9x1ZsSm_ixhMldRDYVR3FZFhCmZu9vvAxxwGA_tM/edit

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 3.7.2016!

Leirimainoksen löydät tästä.

Menneet retket ja leirit

____________________________________________________________________________________________

Syksy 2015

6.9.2015 Patikkaretki autismikirjon ja ADHD-perheille Naantalissa

Tervetuloa tutustumaan muihin Aisti-perheisiin ja Luonnonmaan uuteen luontopolkuun!

 Kokoonnumme su 6.9.2015 klo 10.55 Särkänsalmen sillan parkkipaikalla (Naantalista Rymättylään päin tietä 189 ajettaessa vasemmalla puolella juuri ennen Särkänsalmen siltaa: Virventie). Kävelyä tulee maastossa noin 5 km ja siirtymisissä 2 km. Retken vetää jäsenemme Jyrki, joka on kokenut retkeilijä, joten eksymistä ei tarvitse pelätä. Luonnonmaan Ketunlenkki on luokitukseltaan helppo, mutta nousuja ja laskuja sekä pitkospuita reitillä on jonkin verran. Geokätköilyä harrastaville löytyy lenkin varrelta myös pari kätköä. Keskivaiheilla pidämme kunnon makkaranpaistotauon laavulla. Mukaan omat eväät ja makkarat, maastokelpoiset jalkineet ja säänmukaiset varusteet sekä hyvä retkimieli!

Ilmoittautumiset Pieta Voipiolle la 5.9. klo 20.00 mennessä: ptkvoi @ gmail.com

*************************************************************************************************

11.-13.9.2015 Eräleiri autismin kirjon ja AS-lapsille ja nuorille 

Aisti järjestää viikonloppuleirin omatoimisille yli 10-vuotiaille autismin kirjon ja AS-lapsille Turussa Hirvensalossa, Oriniemen partiomajalla (Ukko Suden tie 20, Turku) 11.-13.9.2015. Leiri alkaa perjantai-illalla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Leirillä lapset ja nuoret pääsevät harjoittelemaan erilaisia erätaitoja, tutustuvat uusiin kavereihin ja lisäksi ohjelmassa on kiipeilyä kokeneen kiipeilyohjaajan ohjaamana. Leirin ohjaajina toimivat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila apuohjaajineen. 

Leirin hinta on 80€ jäsenille, ja 160€ ei-jäsenille. Leirille mahtuu mukaan 15 osallistujaa, viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.8.2015.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta: 
https://docs.google.com/forms/d/10OYGFin55eyTHjj3Ay2UGEVIggrfCM_9IhP6Drb_8ZE/viewform

Leirille osallistuvalla lapsella tulee olla voimassaoleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

*************************************************************************************************

Kevät – kesä 2015

Sosiaalisten taitojen kurssit ADHD- ja Asperger-nuorille

Aisti ry järjestää yhdessä Salon seudun ADHD-yhdistyksen kanssa kaksi kurssia, joiden teemana on sosiaaliset taidot ja niiden harjoittelu. Kurssit on suunnattu kouluikäisille ADHD- ja Asperger-lapsille ja -nuorille, ja ne sisältävät kaksi lauantaitapaamista sekä yhden leiriosuuden. Hinta on 80 euroa Aisti ry:n ja Salon seudun ADHD-yhdistyksen jäsenille, muille hinta on 120 euroa.

1.-4. -luokkalaisille tarkoitetun kurssin ensimmäinen lauantaitapaaminen pidetään 23.5. klo 10-13 Turussa Omaishoitokeskuksessa. Leiriosuus on 1.-3.6. Salon Ankkurikellarissa ja toinen lauantaitapaaminen pidetään 13.6. klo 10-13 Turussa Omaishoitokeskuksessa. Ilmoittautumislinkki 1.-4. -luokkalaisten kurssille löytyy tästä.

4.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille suunnattu kurssi alkaa 23.5. klo 14-17 Turussa Omaishoitokeskuksessa. Leiriosuus pidetään 3.-5.6. Salon Ankkurikellarissa ja toinen lauantaitapaaminen on 13.6. klo 14-17 Turussa Omaishoitokeskuksessa. Ilmoittautumislinkki 4-luokkalaisille ja sitä vanhemmille löytyy tästä.

Ilmoittautuminen kursseille päättyy 10.5.!

Tarkempia tietoja kurssista saat tästä.

*****************************************************************************************

10.6.2015 Päiväretki tietokone- ja pelikonsolimuseoon

Aisti järjestää päiväretken keskiviikkona 10.6.2015 Helsingin tietokone- ja pelikonsolimuseoon. Retki on tarkoitettu omatoimisille yli 10-vuotiaille autismin kirjon ja Asperger-lapsille ja nuorille. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja retki toteutetaan, kun ilmoittautuneita on vähintään 5. Retken ohjaajina toimivat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila. Mikäli lapsi tai nuori tarvitsee jatkuvaa henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee avustajan osallistua retkelle omakustannushintaan.

Retken ohjelmassa on bussimatka Helsinkiin, käymme tietokone- ja pelikonsolimuseossa ja sen jälkeen on ruokailu ravintolassa. Kokoonnumme aamulla klo 08.45 Caribian bussipysäkillä (Kongressikuja 1) ja palaamme samaan paikkaan klo 17.45. Helsingin tietokone- ja pelikonsolimuseoon voit tutustua tästä: http://www.tietokonemuseo.net/helsingin-tietokonemuseo-pelikonsolimuseo/

Retken hinta on 40€ Aistin jäsenille ja 80€ ei-jäsenille. Hinta sisältää edestakaiset matkat Helsinkiin, ruokailun sekä pienet eväät bussimatkalla. Omia eväitä voi kuitenkin ottaa mukaan halutessaan.

Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä 31.5.2015 mennessä. Retki laskutetaan etukäteen. Ilmoittautua voit seuraavan linkin kautta: https://docs.google.com/forms/d/1gwXHPceJV5HwJbqh5TarQnWURMQn0vACbOzeQVc724A/viewform?usp=send_form

Retkelle osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassaoleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Jäikö jokin askarruttamaan? Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse aisti.harrasteet (at) gmail.com

*************************************************************************************************

4.7.2015 Kesäretki Särkänniemeen

Aisti ry järjestää kesäretken Särkänniemeen Tampereelle lauantaina 4.7.2015. Matkaan lähdetään bussilla Turun tuomiokirkolta klo 9.00. Saavumme Särkäniemeen klo 11.00 mennessä, jolloin huvipuisto aukeaa. Kotimatkalle lähdemme klo 18.00. Turkuun palataan noin klo 20.00.

Retken hinta on 10 euroa / hlö. Muille kuin yhdistyksen jäsenille retken hinta on 20 euroa /hlö. Retki laskutetaan etukäteen. Omat matkaeväät mukaan. Perillä Särkänniemessä voi hankkia elämys – tai laiterannekkeen tai muita lipputuotteita. Yksilöllistä tukea tarvitsevan maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman erikoisluvan, jolla avustaja pääsee maksavan huollettavansa mukana laitteisiin. Lisätietoja Särkänniemen sivuilta.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimi ripeästi. Sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä 26.6.2015 mennessä. Lisätiedot aistiyhdistys @ aistiyhdistys.fi

Tervetuloa mukaan huvittelemaan!

Lisätietoa Särkänniemestä löydät huvipuiston sivuilta www.sarkanniemi.fi

*****************************************************************************************

14.-16.7.2015 Päiväretkiä autismin kirjon ja AS-lapsille

Aisti järjestää kouluikäisille autismin kirjon ja AS-lapsille ja -nuorille kolme päiväretkeä heinäkuussa 14.-16.7.2015. Päiväretket muodostavat kokonaisuuden, mutta osallistua voi myös vain yhteen retkipäivään. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja retket toteutetaan, kun ilmoittautuneita on vähintään 5. Mikäli lapsi tai nuori tarvitsee jatkuvaa henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee lapsella olla oma avustaja mukana.

Ensimmäisenä päivänä ti 14.7. geokätköillään Turussa, keskiviikko 15.7. ja torstai 16.7. vietetään kalastaen, veneillen, uiden ja metsäretkeillen Turussa Hirvensalossa, Oriniemen retkeilymajalla. Jokainen päivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 15. Yhden retkipäivän hinta on 30 € Aistin jäsenille, 60 € ei-jäsenille, kolme päivää yhteensä 90 € Aistin jäsenille, 180 € ei-jäsenille.

Retkelle osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassaoleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Sitovat ilmoittautumiset 30.6. mennessä allaolevan linkin kautta:      https://docs.google.com/forms/d/1Jv_cLpvQatztocRk3ED5p64Vf1xoOK8Yn7LhXlK-E8o/viewform?usp=send_form

Jäikö jokin askarruttamaan? Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse aisti.harrasteet (at)gmail.com

*************************************************************************************************

23.7.2015 Omatoimiretki Vepsään

Aisti ry on mukana torstaina 23.7. omatoimiretkellä, mikä suuntautuu kauniiseen ulkoilusaareen Turun saaristossa, Vepsään! Lähdemme Turusta klo 11.00 M/S Lilyllä (katso laivan lähtöpaikan kartta tästä linkistä) ja Vepsästä lähdemme takaisin Turkuun klo 18.00. Omatoimimatka tarkoittaa sitä, että jokainen lähtijä maksaa matkansa itse, varaa lippunsa itse ja ottaa itse mukaan omat eväänsä. Retken aikana on mahdollisuus tavata muita Aisti ry:n perheitä, saada vertaistukea ja löytää lapsille leikkikavereita. Matkalle tulee mukaan myös Aisti ry:n hallituksen jäseniä, joiden kanssa voi keskustella Aistin toiminnasta sekä harrastus- ja vertaistukiryhmistä.

Yhteystiedot, minkä kautta saa risteilyliput, löytyvät tästä.

Vepsän ulkoilusaaresta ja siellä olevista palveluista saat lisää tietoa tästä.

Nähdään M/S Lilyn laiturilla!

*************************************************************************************************

25.4.2015 Päiväretki Salon elektroniikkamuseoon

Aisti järjestää päiväretken lauantaina 25.4.2015 Salon elektroniikkamuseoon. Retki on tarkoitettu omatoimisille yli 10-vuotiaille autismin kirjon ja Asperger-lapsille ja nuorille. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ja retki toteutetaan, kun ilmoittautuneita on vähintään 5. Retken ohjaajina toimivat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila. Mikäli lapsi tai nuori tarvitsee jatkuvaa henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee avustajan osallistua retkelle omakustannushintaan.

Retken ohjelmassa on junamatka Saloon, käymme Salon elektroniikkamuseossa ja sen jälkeen ruokailu Hesburgerissa. Kokoontuminen klo 10.30. Turun rautatieasemalla ja paluu samaan paikkaan klo 16.00. Salon elektroniikkamuseoon voit tutustua tästä: http://www.salomus.fi/museokohteet/elektroniikkamuseo/

Retken hinta on 30€ Aistin jäsenille ja 60€ ei-jäsenille. Hinta sisältää edestakaiset matkat Saloon, pääsymaksun museoon, ruokailun sekä pienet eväät junamatkalla.

Sitovat ilmoittautumiset 12.4. mennessä, retki laskutetaan etukäteen.

Retkelle osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Jäikö jokin askarruttamaan? Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse aisti.harrasteet (at) gmail.com

*************************************************************************************************

Kesän 2014 leirit ja retket

14.-18.7.2014 Päiväleirejä autismin kirjon ja Asperger-nuorille

Aisti järjestää 14.-18.7. päiväleirejä 10-18-v. autismin kirjon ja Asperger-nuorille Kuuvuoren nuorisotalolla, (Nummenpuistokatu 2, Turku). Päiväleirit kokoontuvat päivittäin 9-15 ja päivän aikana syödään ateria ja pienempi välipala. Päiväleirin hinta on jäsenille 20€/pv ja 100€/vko. Ei-jäsenien hinnat 35€/pv, 175€/vko. Sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä. Ilmoittautua voi edelleen, sillä leireillä on tilaa.

Leiripäivien ohjelmaan kuuluu askartelua, välipalan kokkausta, käyntejä erilaisissa tutustumiskohteissa ja säiden salliessa ulkoillaan, geokätköillään sekä uidaan.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

18.-20.7.2014 Asperger-aikuisten kesäleiri Oriniemessä

On taas aika järjestää perinteinen assien kesäleiri. Leiripaikkana on viime vuodelta tuttu ja hyväksi havaittu Oriniemen partiomaja Turussa, Ukko suden tie 20, 20900 Turku. Leiri järjestetään heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, 18.-20.7.2014. Leirillä ei ole tarkkaa aikataulua, vaan leiriohjelma suunnitellaan pitkälti leiriläisten toimesta paikan päällä. Aikataulullisesti ainoat sidotut asiat ovat leirin luennot. Leirin vastuuvetäjänä toimii tänäkin vuonna Ilkka Nygrén.

Leirin osallistumismaksu on 10 euroa, joka maksetaan Suomen autismiyhdistyksen tilille. Maksu peritään sähköpostitse samalla, kun vahvistetaan leirille mukaan päässeet. Leirimaksu sisältää täyden ylläpidon ja muutamia erikseen mainittuja asioita on hyvä ottaa mukaan kotoa. Leiri alkaa klo 12.00 leiripaikalla ja sinne jokainen saapuu omatoimisesti. Leirille ei ole siis yhteiskuljetusta, vaan kukin tulee itsenäisesti paikalle. Myöhempänä on selitetty matkakorvausperiaatteet.

Leiriohjelmassa on perjantaina mm. tutustumista, yhdessäolemista sekä saunomista ja grillaamista. Majoittuminen tapahtuu 4-6 hengen huoneissa, tarvitset mukaan vain omat vuodevaatteet. Huonejaosta saa esittää toiveita, lopullinen huonejako tehdään vasta leirillä. Leirillä on tarjolla aamiainen, lounas sekä grillattavaa. Myös kahvit ja pientä välipalaa on tarjolla. Ruoat valmistetaan itse, enimmäkseen porukalla, ja kaikki osallistuvat kykyjensä ja osaamisensa mukaan ruoanlaittoon. Teen alustavan ruokasuunnitelman sen mukaan, mitä ruokavalioita on otettavissa huomioon, jotta mahdollisimman moni voisi syödä leirin yhteisruokia.

Lauantaina luvassa on luentoja. Aiheet ovat tässä vaiheessa vielä hiukan auki, mutta luennoitsijoiksi ovat varmistuneet Heta Pukki (tutkija/luennoitsija) sekä Satu Söderström (seksuaalisuusasiantuntija). Pidän myös itse kokemusosaajana luennon jossain vaiheessa leiriä, kun sille sopiva rako löytyy. Aiheena ovat mm. meltdownit, viereystila sekä aspergerin yleisimmät liitännäisdiagnoosit ja -oireet. Kaikki luennot sisältävät luento-osuuden ja keskusteluosuuden.

Leiri päättyy sunnuntaina n. klo 18, ja sitä ennen suoritetaan yleinen loppusiivous, johon jokainen leiriläinen osallistuu. On toivottavaa, että leirialue pidetään siistinä kaiken aikaa, jolloin viimeisenä päivänä on kaikilla helpompaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse lähettämällä tietonsa osoitteeseen assileiri2014@gmail.com. Tarvittavat tiedot ovat: nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, yhdistys, jonka jäsen olet (asy/say/aisti), erityisruokavalio, mahdollinen toive huonekaverista/-kavereista. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.6.2014.

Valintamenettely: leirille mahtuu yhteensä 36 osallistujaa, ja nämä paikat on jyvitetty yhdistysten kesken siten, että asysta tulee 20, saysta 10 ja aistista 6. Paikat täytetään ensisijaisesti ensikertaa sova-leirille osallistuvista.

Leirille tarvitset mukaan: vuodevaatteet, uimapuvun ja pyyhkeen sekä tietysti paljon reipasta mieltä! Leirille osallistuville korvataan matkakuluista, laskettuna halvimman julkisen mukaan, maksimissaan 60 euroa, matkakulujen ensimmäiset 10 euroa ovat matkaomavastuuta. Turkuun pääsee kätevästi sekä lentäen, junalla että linja-autolla. Turun keskustasta leirialueelle pääsee busseilla numero 50 ja 51 jotka lähtevät Turun kauppatorilta. Leirialue sijaitsee lähellä näiden bussilinjojen päätepysäkkiä.

Jos tulee kysyttävää niin vastauksia tarjolla assileiri2014@gmail.com tai 0408476688


Tervetuloa leirille!
Vastuuvetäjä ja Suomen Autismiyhdistyksen puheenjohtaja
Ilkka Nygrén

****************************************************************

Aisti ry järjestää kesäretken Särkänniemeen Tampereelle lauantaina 28.6.2014. Matkaan lähdetään bussilla Turun tuomiokirkolta klo 8.00. Saavumme Särkäniemeen klo 10.00 mennessä, jolloin huvipuisto aukeaa. Kotimatkalle lähdemme klo 17.00. Turkuun palataan noin klo 19.

Retken hinta on 10 euroa / hlö ja siihen sisältyy edestakaisen bussimatkan lisäksi pieni retkieväs menomatkalla. Muille kuin yhdistyksen jäsenille retken hinta on 20 euroa /hlö. Retki laskutetaan etukäteen. Perillä Särkänniemessä voi hankkia elämys – tai ipana-avaimen tai muita lipputuotteita. Yksilöllistä tukea tarvitsevan maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman erikoisluvan, jolla avustaja pääsee maksavan huollettavansa mukana laitteisiin. Lisätietoja Särkänniemen sivuilta.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimi ripeästi. Sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä 19.6.2014 mennessä. Lisätiedot aistiyhdistys @ gmail.com

Tervetuloa mukaan huvittelemaan!

Lisätietoa Särkänniemestä löydät huvipuiston sivuilta www.sarkanniemi.fi

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

10.-12.6.2014 Aistin ja Salon seudun ADHD-yhdistyksen yhteinen kesäleiri 7-14-vuotiaille ADHD-oireisille lapsille

Aistin ja Salon Seudun ADHD-yhdistyksen yhteinen kesäleiri kouluikäisille, 7 – 14 -vuotiaille ADHD-oireisille lapsille ti 10. – to 12.6.1014 Salon Angelniemellä, Ankkurikellarissa. Leiri alkaa tiistaina klo 11 ja päättyy torstaina klo 15.

http://www.angelniemenankkuri.com./index.php?page=ankkurikellari&head=Ankkurikellari

Leirillä osallistujat saavat kokemusta kodin ulkopuolella itsenäisesti toimimisesta tuetusti. Lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat vertaiskokemusta. Leirillä välitetään tietoa ADHD:sta ja siihen liittyvistä arkipäivän tilanteista.

Toiminnallisissa pienryhmissä pyritään vahvistamaan vuorovaikutustaitoja ja selviydytään erilaisista sosiaalisista tilanteista. Yöpyminen on kokemus kohti itsenäisempää toimintaa.

Leiri tarjoaa myös lasten perheille pienen lepohetken arkeen, joten sen välillinen vaikutus on paljon enemmän kuin leiriläisten määrä. Leirille otetaan 20 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä, 10 Aistista ja 10 Salon Seudun ADHD-yhdistyksestä. Leirimaksu on 45 e/osallistuja jäsenperheistä ja 90 e/osallistuja ei-jäsenperheistä.

Mikäli lapsi tarvitsee jatkuvaa henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee avustajan osallistua leirille. Avustajille leiri on maksuton.

Leiristä vastaavat Karoliina Polvi p. 050-3603666 ja Elina Kivelä p. 044-0367300

Leiriosallistujilta edellytetään voimassaolevaa vapaa-ajan ja tapaturmavakuutusta.

********************************************************************

Ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä:

Aistin jäsenet seuraavan linkin kautta:

https://docs.google.com/forms/d/1i_V7zFmWZDPfVWLgH_lhJM0HlEQjfj2r0PpQblFa7B0/viewform?usp=send_form

Maksu suoritetaan lähetettävän laskun mukaan.

Salon jäsenet seuraavan linkin kautta:

https://docs.google.com/forms/d/1MTbTpACMcp6r94YwV8NWCqOv9zsOWMu76yj-CGumaxo/viewform?usp=send_form

Leirimaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä yhdistyksen tilille FI55 5410 0220 2534 40, viestikenttään leiriläisen nimi.

 

Kevään 2014 leirit

21.–23.3.2014 järjestetään ADHD-oireisille ja AS-lapsille ja nuorille (6–12 v) tarkoitettu kevätleiri Rymättylän Kunstenniemessä. Leirin johtajana toimii Karoliina Polvi. Leirin hinta on 80 euroa jäsenille ja 120 euroa muille. Sitovat ilmoittautumiset leirille viimeistään 19.2.2014 mennessä sähköpostitse aistiyhdistys @ gmail.com tai yhteydenottolomakkeella.
Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa
1) Huoltajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen jäsennumero
2) osallistujan nimi, syntymävuosi
Tarkempi kysely osallistujan erityistarpeista, mahdollisesta lääkityksestä yms tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ennen leiriä.

Leirille osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Tervetuloa!

 

28.–30.3.2014 järjestetään Autismin kirjon nuorille (10–18 v) tarkoitettu kevätleiri Rymättylän Kunstenniemessä . Leirin johtajana toimii Karoliina Polvi.Leirin hinta on 80 euroa Aistin jäsenille, 120 euroa muille. Sitovat ilmoittautumiset leirille viimeistään 17.3.2014 mennessä sähköpostitse aistiyhdistys @ gmail.com tai yhteydenottolomakkeella.
Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa
1) Huoltajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen jäsennumero
2) osallistujan nimi, syntymävuosi
Tarkempi kysely osallistujan erityistarpeista, mahdollisesta lääkityksestä yms tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ennen leiriä.

Leirille osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Tervetuloa!

Vuoden 2013 leirit ja retket

Eräretkeilyä helmikuussa

Järjestämme kaksi eräretkipäivää Oriniemen partiomajalla Turun Hirvensalossa (Ukko suden tie 20). Lauantaina 16.2. klo 10-18 eräretkeilevät autismin kirjon omatoimiset kouluikäiset lapset ja nuoret. Sunnuntaina 17.2. klo 10-18 eräretkeilevät omatoimiset kouluikäiset ADHD-lapset ja nuoret. Retkipäivän hinta on 25 euroa jäseniltä, 35 euroa muilta ja se laskutetaan ennen retkeä. Maksu sisältää ohjelman ja ateriat. Ohjelmassa ulkoilua, makkaratikkujen valmistusta, makkaranpaistoa, saunaa, kelin salliessa napakelkkailua. Vanhemmat huolehtivat kuljetuksista, ja jatkuvaa avustusta tarvitsevien tulee hankkia avustaja itse. Avustajien osalta emme peri osallistumismaksua. Retkipäiviä johtaa Karoliina Polvi.

Ilmoittautumiset 8.2.2013 mennessä osoitteeseen aistiyhdistys (at) gmail.com. Ilmoittatumisen yhteydessä tulee ilmoittaa 1) huoltajan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite 2) Osallistuvan lapsen/nuoren nimi, syntymävuosi ja mahdolliset ruoka-aineallergiat. Tervetuloa!

Kevätleiri

Rymättylän Kunstenniemessä järjestetään 19.-21.4.2013 kevätleiri. Kouluikäisille ADHD-lapsille ja nuorille tarkoitetun leirin johtajana toimii Karoliina Polvi. Leirin hinta on 80e jäsenille, 115e muille. Ilmoittautuminen leirille viimeistään 7.4.2013 mennessä. Leiri toteutetaan, jos osallistujia on vähintään kuusi (6). Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa
1) Huoltajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen jäsennumero
2) osallistujan nimi, syntymävuosi
Tarkempi kysely osallistujan mahdollisesta lääkityksestä yms tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ennen leiriä.

Tervetuloa!

 

Kesän viikonloppuleirit Rymättylän Kunstenniemessä 2013

19.-21.7.2013 järjestetään ADHD- lapsien ja nuorien kesäleiri. Kouluikäisille ADHD-lapsille ja nuorille tarkoitetun leirin johtajana toimii Karoliina Polvi. Leirin hinta on 80e jäsenille, 120e muille. Ilmoittautuminis aikaa leirille on jatkettu, koska leirillä on edelleen tilaa. Ilmoittautuminen viimeistään 30.6.2013 mennessä sähköpostitse aistiyhdistys @ gmail.com tai yhteydenottolomakkeella. Leirille otetaan enintään 12 leiriläistä. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa
1) Huoltajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen jäsennumero
2) osallistujan nimi, syntymävuosi
Tarkempi kysely osallistujan erityistarpeista, mahdollisesta lääkityksestä yms tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ennen leiriä.

 

26.-28.7.2013 järjestetään autismin kirjon nuorten ja nuorten aikuisten kesäleiri. Leirin johtajana toimiin Karoliina Polvi. Leirin hinta on 80e jäsenille, 120e muille. Ilmoittautuminen leirille viimeistään 7.7.2013 mennessä sähköpostitse aistiyhdistys @ gmail.com tai yhteydenottolomakkeella. Leirille otetaan enintään 12 leiriläistä. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa
1) Huoltajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen jäsennumero
2) osallistujan nimi, syntymävuosi
Tarkempi kysely osallistujan erityistarpeista, mahdollisesta lääkityksestä yms tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ennen leiriä.

Leirille osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Tervetuloa!

Asperger-aikuisten kesäleiri Turussa 26.-28.7.
Turun Seudun Autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ja Suomen Asperger-yhdistys järjestävät tänä vuonna jäsenilleen yhteisen AS-aikuisten leirin Turussa 26.–28.7. Oriniemen partiomajalla, Ukko sudentie 20. Leiri alkaa perjantaina kello 12  ja päättyy sunnuntaina kello 18.
Osallistumismaksu on 10 euroa per osallistuja. Osallistumismaksuun sisältyy nukkumapaikka (Huom. EI  petivaatteita),  ruokailut sisältäen aamupalan, lounaan ja grillattavaa, ruuat valmistetaan yhteisvoimin. Ohjelmaa, mm. Mira Karppelinin luento liittyen kääntämäänsä Tony Attwoodin asperger-kirjaan ja tietenkin yhdessä oloa assiporukalla!Leirille ei ole yhteiskuljetusta, vaan kukin järjestää matkansa itse. Matkakuluja korvataan 10 euroa ylittävältä osalta 70 euroon asti.  Kaikki matkakorvaukset vain kuittia vastaan. Ilmoittautumisaikaa (20.-31.5.) on jatkettu edelleen, koska leirillä on vielä vapaita paikkoja. Mukaan pääsy ilmoittautumisjärjestyksessä kuitenkin siten,  että uudet SoVa-leireille osallistujat ovat etusijalla. Paikkoja leirille on 25, joista 20 ASYlaisille ja 5 Aistille. Ilmoittautumiset ovat sitovia ja maksettuja leirimaksuja ei palauteta. Leirimaksu peritään ilmoittautumisajan päätyttyä, myöhemmin ilmoittautuneilta välittömästi. Ilmoittautua voi osoitteeseen assileiri2013 @ gmail.com lähettämällä seuraavat tiedot:
Nimi:
Asuinpaikkakunta:
Yhdistys (oletko Aistin vai ASYn jäsen):
Puhelin:
Sähköposti:
Erityisruokavalio:
Oletko ollut aiemmin sova-leirillä:Hyödyllisiä linkkejä:
partiomaja.kotisivukone.com
reittiopas.turku.fi
vr.fi
matkahuolto.fi
http://goo.gl/maps/ka8KV  (reittikartta)
http://goo.gl/kQyVf (bussikartta perille)
http://goo.gl/eeFm5 (bussikartta paluu)

Koko perheen retki Pomponrahkan luonnonsuojelualueelle

Aisti ry järjestää koko perheelle tarkoitetun retken sunnuntaina 1. syyskuuta 2013. Retken tarkoitus on paitsi tutustua Turussa Kuninkojan latvoilla ja lentokentän liepeillä sijaitsevaan Pomponrahkan luontopolkuun (osa matkasta taitetaan pitkospuita pitkin kävellen) myös tutustua toisiin aistilaisiin sekä tietenkin nauttia syksyyn valmistautuvasta luonnosta.

Retkelle lähdetään klo 10.00 Vahdontien pysäköintipaikalta. Luontopolun kiertämiseen eväshetkineen voi varata pari tuntia. Maksuttomalle retkelle ilmoittautumiset Aistin postiin aistiyhdistys @ gmail.com 30.8. mennessä.

Mukaan tarvitaan säähän sopivat varusteet, omat eväät ja reipas mieli! Tervetuloa mukaan! Yksin, kaksin tai koko perheen voimin!

Lisätietoja Pomponrahkan alueesta ja linkin pysäköintipaikan osoittavaan karttaan löydät täältä: http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=55582

Musiikkieräleiri kouluikäisille autismin kirjon lapsille ja nuorille Turussa 27.–29.9.2013

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry järjestää syyskuun lopussa 2013 kouluikäisille (7–16 v) autismin kirjon lapsille ja nuorille suunnatun musiikkieräleirin Oriniemen partiomajalla Turun Hirvensalossa. Leirin toteuttamiseen on saatu Autismi- ja Aspergerliitolta Yhdistysten sopeutumisvalmennusrahaa (RAY).

Musiikkipainotteisen leirin osallistujat jaetaan soveltuvan kokoisiin pienryhmiin iän ja kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Leirin ohjelmassa on musiikkiterapeuttisia hetkiä toiminnallisissa  pienryhmissä, joissa pyritään vahvistamaan autismin kirjon lasten ja nuorten vuorovaikutustaitoja. Leirin ohjelmaan sisältyy myös soitinaskartelua, musiikkiliikuntaa, eräretkeilyä ja yhteisiä ruuanlaittohetkiä.

Leirille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä kymmenen kouluikäistä autismin kirjon lasta tai nuorta. Mikäli osallistuja tarvitsee jatkuvaa henkilökohtaista ohjausta ja apua, toivomme oman avustajan osallistumista leirille. Mahdolliset avustajat osallistuvat leirille maksutta. Halutessaan myös lapsen tai nuoren huoltaja voi olla leirillä avustamassa. Leirin johtajana toimii Karoliina Polvi. Terapiaosuudesta vastaa laaja-alainen musiikkiterapeutti Kaisu Heino.

Leirin hinta on 80 euroa Aistin jäsenille, 120 euroa muille. Ilmoittautuminen leirille viimeistään 4.8.2013 mennessä sähköpostitse aistiyhdistys@gmail.com tai yhteydenottolomakkeella.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa
1) Huoltajan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero sekä mahdollinen jäsennumero
2) Osallistujan nimi, syntymävuosi
3) Realistinen arvio avustuksen tarpeesta (omatoimisuus, aistiyliherkkyydet, kommunikaatio) ja mahdollinen musiikkiterapiakokemus
Tarkempi kysely osallistujan erityistarpeista, mahdollisesta lääkityksestä yms. tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ennen leiriä.

 

25.-27.10.2013 Adhd:stä sisarusten kesken – leiri lapsille ja nuorille

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry ja Salon seudun ADHD-yhdistys ry järjestävät ADHD-oireisille lapsille ja nuorille sekä heidän sisaruksilleen viikonloppuleirin. Leiri on tarkoitettu 7–16 -vuotiaille. Leirin tarkemmat tiedot leiristä löytyvät täältä.

Leiriin liittyy sunnuntaina 27.10. järjestettävä koulutustilaisuus Lapsen adhd, johon leiriläisten vanhempien edellytetään osallistuvan. Koulutustilaisuuden tiedot löytyvät oheisen linkin lisäksi täältä.

Tervetuloa leirille ja koulutukseen!

Vuoden 2012 leirit ja retket

Koko perheen yhteinen ulkoiluretkipäivä Ruissalossa 28.10.2012

Aisti ry järjestää Ruissalon Saaronniemessä koko perheen yhteisen ulkoiluretkipäivän sunnuntaina 28.10. klo 10.00 alkaen. Ruissalon syksyinen maasto tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia: mm. luontopolkuja, pyöräteitä, kallio- ja rantamaisemia. Ajatuksemme on, että voimme ulkoilla joko yhdessä tai vaikkapa pienissä ryhmissä lasten ja aikuistenkin mielenkiinnon mukaan! Retkeilyn päätteeksi kokoonnumme yhdessä syömään omia eväitä Saaronniemen kallioiden makkaranpaistopisteelle (Aisti hankkii makkaranpaistopuut). Nähdään Saaronniemen kauimmaisilla parkkipaikalla (hiekkarannan kupeessa). Iloista retkeilymieltä ja säänmukainen varustus mukaan!

 

Syksyn viikonloppuleiri Kunstenniemessä 26.–28.10.2012

Leiri on valitettavasti jouduttu perumaan tältä syksyltä vähäisten ennakkoilmoittautumisten johdosta.

 

Koko perheen retki Särkänniemeen lauantaina 30.6.2012

Aisti järjestää lauantaina 30.6. koko perheen kesäretken Tampereen Särkänniemeen. Matkaan lähdetään klo 8, jotta olemme asemissa heti puiston aukeamisen aikaan. Turkuun palataan illansuussa.

Retken hinta on 10 euroa henkilöltä. Perillä Särkänniemessä jokainen perhe voi hankkia haluamansa lippupaketin, joista löytyy lisää tietoa täältä. Lippupaketin voi ostaa myös etukäteen.

Erityislapsen/nuoren avustaja pääsee Särkänniemeen maksutta. Särkänniemi on luvannut tehdä tarvitsemamme avustajakortit etukäteen valmiiksi, joten pyydämme kertomaan ilmoittautumisen yhteydessä sekä avustettavan lapsen/nuoren että avustajan nimen.

Sitovat ilmoittautumiset 31.5. mennessä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen aistiyhdistys@gmail.com. Edestakaisen matkan ja pienen retkievään sisältävä matka laskutetaan etukäteen. Lähtöpaikka ja muut tarkemmat tiedot ilmoitetaan osallistujille myöhemmin. Muistathan mainita kuinka monta henkilöä retkelle osallistuu!

 

Kesän viikonloppuleirit Kunstenniemessä 2012

Aisti järjestää heinäkuussa omatoimisille kouluikäisille lapsille ja nuorille kaksi viikonloppuleiriä Kunstenniemen leirikeskuksessa Rymättylässä.

13.-15.7. pidettävä leiri on suunnattu autismin kirjon lapsille ja nuorille ja 27.-29.7. pidettävä leiri puolestaan ADHD-oireisille lapsille ja nuorille. Molempien leirien vastaava johtaja on Karoliina Polvi.

Molemmille leireille mahtuu mukaan 12 leiriläistä. Leirin hinta on 80 euroa. Sitovat ilmoittautumiset 31.5. mennessä Aistin sähköpostiosoitteeseen aistiyhdistys@gmail.com.

Leirille osallistuvalla lapsella tai nuorella tulee olla voimassa oleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.