Muut tapahtumat

Tällä sivulla ilmoitamme koko jäsenistöä koskevasta yhteisestä toiminnasta ja virkistäytymisestä. Tervetuloa tapahtumiimme!


Harrastekokeilut ADHD- ja Asperger -nuorille

Aisti järjestää harrastekokeiluja 13-29 -vuotiaille ADHD -ja Asperger-nuorille, joissa lajeina ovat parkour, paintball ja kalastus. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella on kaikille kolmelle kerralle ja jos paikkoja jää, voi kysellä paikkoja yksittäisiin lajeihin. Paikalla on aina ohjaaja Aistista ja ohjatun harrasteen oma vetäjä.

Lajikokeilujen ajankohdat ovat seuraavat:

Parkour-kokeilu järjestetään keskiviikkona 26.7. klo 15-17.30, paikkana Turun yliopistonmäki.

Paintball-kokeilu järjestetään keskiviikkona 2.8. klo 17.00-18:30, paikkana Huvilupa-sisäpeliareena Kaarinassa, Kairiskulmantie 16, Piispanristi.

Kalastus järjestetään elokuussa, tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Harrastekokeilujen hinta on 40 e Aistin jäsenille ja 70 e ei-jäsenille.

Harrastekokeiluun osallistuvalla tulee olla oma vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Tarkemmat lisätiedot kokeilujen paikoista ja tarvittavista varusteista lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille.

Sitovat ilmoittautumiset sunnuntaihin 23.7. mennessä https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8XkISC0edk_jtyFprxHAE_fY30e9XUm_eRA20xT5PeW4Agg/viewform

Jos tulee kysyttävää, voi ottaa yhteyttä aisti.harrasteet (at) gmail.com

 


Kesäleirit ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille sekä nuorille heinäkuussa 2017

Aisti ry järjestää ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille kaksi kesäleiriä Turun Hirvensalossa Oriniemen partiomajalla heinäkuussa 2017. 1.-4.-luokkalaisten leiri järjestetään 17.-19.7.2017, maanantai-keskiviikko ja 4.-luokkalaisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten leiri järjestetään 19.-21.7.2017 keskiviikko-perjantai.

Leirillä lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat vertaiskokemusta. Toiminnallisissa pienryhmissä pyritään vahvistamaan vuorovaikutustaitoja ja selviydytään erilaisista sosiaalisista tilanteista. Yöpyminen on kokemus kohti itsenäisempää toimintaa. Leirin ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, pelailua, luonnossa liikkumista sekä uimista ja saunomista.

Oriniemen partiomajaan pääset tutustumaan partiomajan omilla sivuilla: http://partiomaja.kotisivukone.com

Leirin hinta on 90 € Aistin jäsenille ja 150 € -ei jäsenille. Leirin lasku lähetetään sähköpostitse ennen leiriä.

Leiristä vastaavat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila ja lisäksi mukana on riittävä määrä ohjaajia.

Mikäli lapsi tarvitsee henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee oman avustajan osallistua kurssille mukaan. Kurssille osallistuvalla lapsella tulee olla voimassaoleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Ilmoittautumiset allaolevista linkeistä: 1.-4.-luokkalaiset: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwOhFc6OeYr_yukyll13UV6NTMH0KJcMhtKuTgIjfGYWBzMQ/viewform

4.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftHg8r4POq9aeObW2ETQt51Ve-E3cxOrYE2QzluPEmTOIIJg/viewform

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 18.6.2017!

Tässä leiriesite: Kesäleirit

____________________________________________________________________________________________

1.7.2017 Kesäretki Särkänniemeen

Aisti ry järjestää tänä kesänä kesäretken Särkänniemeen lauantaina 1.7.2017. Lähdemme bussilla Turun tuomiokirkolta klo 9.00, ja saavumme Särkänniemeen n. klo 11.00. Takaisin Turkuun lähdemme klo 18.00, ja tuomiokirkolla olemme n. klo 20.00.

Matkan hinta on Aistin jäseniltä 10 € per henkilö, ja ei-jäseniltä 20 € per henkilö. Matkan hinta sisältää bussimatkan Tampereelle ja takaisin. Jokainen ostaa itse rannekkeensa Särkänniemeen. Rannekkeet voi ostaa myös etukäteen netistä.

Bussin kyydissä voi myös tulla Tampereelle, vaikka ei haluaisikaan viettää päivää juuri Särkänniemessä!

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta 27.6.2017 mennessä! Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä: https://goo.gl/forms/8YR4uBx2OvNWh5GC2

______________________________________________

28.5.2017 Linturetki Ruissaloon

Aisti ry järjestää kaikille luonnosta ja kävelystä kiinnostuneille jäsenilleen keväisen linturetken Ruissaloon sunnuntaina 28.5. 2017. Pari tuntia kestävän kävelykierroksen oppaana toimii lintuharrastaja Heikki Lehtonen. Lintujen bongausta varten voi halutessaan ottaa mukaan omat kiikarit.

Kokoonnumme kello 10.00 Saaronniemen kauimmaisella parkkipaikalla, lähellä hiekkarantaa. Saaronniemeen pääsee kätevästi bussilla numero 8, joka lähtee kauppatorin laidalta, Eerikinkadun ja Aurakadun kulmasta, kello 9.30.

Kävelemme yhdessä niemen kärkeen, jossa nautimme eväistä. Linturetken päätteeksi voi myös halutessaan jäädä grillipaikalle ruokailemaan. Iloinen mieli, omat eväät ja säänmukainen varustus mukaan!

Linturetki on maksuton. Ilmoittautumiset perjantaihin 26.5. mennessä tämän linkin kautta: https://docs.google.com/forms/d/1mHAFMbTD2bvvDXjRJU5L4azfNM9Hr7hrJcqo7ZoY4zQ/edit

Tervetuloa mukaan yksin, kaksin, ystävän tai perheen kanssa!

Säävaraus!

Kuvitetun version kutsusta löydät täältä: Aisti_linturetki_5_2017

____________________________________________________________________________________________

2.4.2017 Autismitietoisuuden päivän tapahtuma klo 12-16 Pihlaja-salissa!

Sunnuntaina 2.4. vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä autismitietoisuuden päivää (WAAD – World Autism Awereness Day). Aisti juhlistaa autismitietoisuuden päivää iloisella tapahtumalla 2.4. Lounatuulet Yhteisötalon Pihlaja-salissa klo 12-16  (Läntinen Pitkäkatu 33, 2. krs.)!

Paikalla keskustelemassa autismikirjosta on lastenneurologi Hanna Suhonen-Polvi, neuropsykologi Jutta Torsti, erityisluokanopettaja Pälvi Holma-Kirstilä sekä kokemusasiantuntija Minttu Aalto. Lisäksi teillä on mahdollisuus tavata Aisti ry:n hallituksen väkeä.

Ne autismikirjon henkilöt, jotka haluavat esitellä päivän aikana omia erityisen kiinnostuksen kohteitaan #munekko, voivat tiedustella esittelypistettä ja/tai puheenvuoroa lähettämällä postia osoitteeseen aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi.

Lapsille on järjestetty oma askartelunurkkaus tapahtuman ajaksi. Myös kahvipannu on kuumana.

Nähdään siis autismitietoisuuden päivässä!


14.2.2017 Mitä peruskoulun jälkeen-teemailta

Oletko miettinyt, mihin erityistä tukea tarvitseva lapsesi menee opiskelemaan peruskoulun jälkeen? Oletko itse tukea tarvitseva henkilö, joka ei tiedä, mihin lähteä opiskelemaan? Silloin tämä tapahtuma on juuri sinulle!

Aisti ry järjestää Mitä peruskoulun jälkeen-teemaillan Lounatuulet Yhteisötalossa, tiistaina 14.2.2017 klo 17.30 alkaen. Illan aikana esitellään erilaiset koulutusvaihtoehdot erityistä tukea tarvitseville nuorille peruskoulun jälkeen, painottaen ammatillista erityisopetusta. Erilaisten koulutusvaihtoehtojen lisäksi keskustellaan itse hakuprosessista, koulutuskokeiluista, taloudellisista tuista ja vastataan kuulijoiden mieltä polttaviin kysymyksiin. Tilaisuudessa ovat puhumassa ammatillinen erityisopettaja Satu Pikkarainen sekä kehittämisen ja asiantuntijapalveluiden aluevastaava Pia Lehto-Kulmala Bovallius-ammattiopistosta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista tämän linkin kautta: https://goo.gl/forms/MYsvqzQcHSfsVLoI2

________________________________

28.1.2017 Autismikirjo elämänkaarella-koulutus

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus saada osallistua Autismi- ja Aspergerliiton järjestämään Autismikirjo elämänkaarella-koulutukseen! Koulutus järjestetään 28.1.2017 klo 9.30-15.30 Lounatuulet Yhteistötalossa (Läntinen Pitkäkatu 33), Pihlajasalissa (2. krs.), ja kouluttajana on Autismi- ja Aspergerliiton suunnittelija Elina Havukainen.

Koulutuksen sisällön löydät esitteestä: elamankaari-turku

Osallistumismaksu on 15 €, ja se sisältää kurssimateriaalin sekä iltapäiväkahvit. Ilmoittautumiset joko puhelimitse 040 4517 755 tai alla olevan linkin kautta.

https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=486215841&_k=K3BDPosbt5p-khA9ktI1_pZKAR0GF3wWz2yolnuSaVY_1wysS6_JKtsOFe2eqKtk&_hid=ElamankaariTurkuIlmo

Lämpimästi tervetuloa!

_________________________________________________________________

19.1.2017 Kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevien materiaalien esittelytilaisuus

Aisti ry ja Keinuva ry järjestävät yhteistyössä Turun kristillisen opiston kanssa kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevien materiaalien esittelytilaisuuden. Tilaisuus pidetään torstaina 19.1.2017 klo 18.00-19.30 Lounatuulet Yhteisötalon Pihjala-salissa (2. kerros), osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 33.

Viittomakielentulkkiopiskelijat sekä heidän opettajansa esittelevät tilaisuudessa itse suunnittelemiaan ja valmistamiaan kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevia pelejä, välineitä ja muuta materiaalia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!

_________________________________________________________________

3.12.2016 Erityislapsiperheiden joulupaja

Erityislapsiperheiden Joulupaja pidetään lauantaina 3.12.2016 klo 11.00–14.00 Turun Seudun Omaishoitokeskuksessa osoitteessa Vanha Hämeentie 105, Turku

Tervetuloa askartelemaan ja leipomaan pipareita yhdessä perheen oman aikataulun mukaan klo 11.00–14.00 välisenä aikana.
Hinta on 2€/askartelija tai 5€/perhe. Hintaan sisältyy mehu-/kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot viimeistään 27.11.2016 helinahatonen@pp2.inet.fi
tai p. 040 681 5664/Helinä Hätönen

Joulupajan järjestävät:
Turun Aikuiskoulutuskeskus
Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry
Turun seudun Kehitysvammaisten tuki ry
Turun seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
_________________________________________________________________

3.12.2016 Lumityttö-marionettinäytelmä

Tervetuloa Aisti ry:n ja Turun seudun Kehitysvammaisten tuki ry:n yhteiseen joulunäytelmään!

Turkulainen nukketeatteri Taiga-Matto esittää marionettinäytelmän Lumityttö lauantaina 3.12.2016 klo 17.00 Yhteisötalo Lounatuulet, Pihlaja-sali, Läntinen Pitkäkatu 33, 2. krs.

Lumityttö on venäläiseen kansansatuun perustuva koko perheen tunnelmallinen satunäytelmä, jossa on myös musiikkia. Tilaisuus on tehty esteettömäksi aistiyliherkkyyksiä ajatellen. Esityksen kesto on 35 min. Liput 5 €/hlö, maksu paikan päällä. Ilmoittautumiset tämän linkin kautta: https://goo.gl/forms/2D3YgVryMqHVocIF3

Mainos tapahtumasta löytyy täältä: lumitytto

_________________________________________________________________

22.10.2016 HAASTE-toimintamalli -koulutus

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry järjestävät yhteistyössä Autismisäätiön kanssa HAASTE-toimintamalli -koulutuksen lauantaina 22.10.2016 Turussa . 

HAASTE-toimintamalli –koulutuksessa perehdytään haastavaan käyttäytymiseen ja sen syihin sekä HAASTE-prosessiin. HAASTE-prosessin tarkoituksena on auttaa haastavasti käyttäytyvän henkilön lähi-ihmisiä vaikuttamaan haastavaan käyttäytymiseen. Prosessin aikana tarkastellaan haastavaa käyttäytymistä ja sen taustalla vaikuttavia tekijöitä niin yksilön kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Kenelle: Haastavasti käyttäytyvän henkilön läheisille, työssään haastavaa käyttäytymistä kohtaaville

Hinta: 30 € / hlö yhdistysten jäseniltä ja 75 € / hlö ei-jäseniltä hinta sisältää materiaalit ja kahvit (laskutetaan etukäteen)

Aika: Lauantaina 22.10.2016 klo 9.15-17.15

Paikka: Yhteisötalo Lounatuulet, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku, Pihlaja-Sali

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Kaikille ilmoittautuneille on lähetetty viesti ja ohjelma. Peruutuspaikkoja voi vielä tiedustella aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi

Koulutuspäivän ohjelma:
9.15  Kahvi ja ilmoittautuminen
9.45 Haastava käyttäytyminen – mitä se on?
11.15 Kahvitauko
11.30 Tie muutokseen – HAASTE-prosessi
13.00 Lounas
14.00 HAASTE-prosessi jatkuu
15.30 Tauko
15.45 HAASTE-prosessi jatkuu
17.15 Koulutuspäivä päättyy

TERVETULOA!