Muut tapahtumat

Tällä sivulla ilmoitamme koko jäsenistöä koskevasta yhteisestä toiminnasta ja virkistäytymisestä. Tervetuloa tapahtumiimme!


21.11.2017 Autismikirjo, ADHD ja mieli -seminaari

Marraskuun pimeyteen tiedon valoa tuo Aistin järjestämä ”Autismikirjo, ADHD ja mieli” -seminaari. Tilaisuus pidetään tiistaina 21.11.2017 Lounatuulet Yhteisötalon Pihlaja-salissa, 2.krs (Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku) klo 11:30-15:30.

Seminaarissa käsitellään autismiin ja ADHD:hen liittyviä erityispiirteitä ja niiden vaikutuksia mielenterveyteen, jaksamiseen ja sosiaalisiin haasteisiin. Käydään läpi myös vakavia mahdollisia seurannaisvaikutuksia, kuten syrjäytymistä, päihteiden käyttöä ja rikollisuutta. Autismikirjon ja ADHD-henkilöiden mielenterveysongelmien heijastumista paitsi yksilön myös hänen läheistensä elämäkaareen pohditaan niin ammattilaisen kuin kuin kokemusssiantuntijoiden näkökulmista.

Lue seminaarin aikataulu ja ohjelma tästä linkistä.

Ilmoittautuminen seminaariin:
https://goo.gl/forms/siYExKpMFqmt5my43

Lisätiedot ja peruutukset: aistiyhdistys (a) aistiyhdistys.fi

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille!

Tervetuloa!

 


9.10.2017 Arki toimimaan – Ilta ADHD-oireisille ja heidän läheisilleen

kuva1

ARKI TOIMIMAAN

ILTA ADHD-OIREISILLE JA HEIDÄN LÄHEISILLEEN

9.10. KLO 17.30-20

Lounatuulet Yhteisötalo, Pihlaja-sali, 2krs.
Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

 

OHJELMA:

Arki haltuun – ADHD-oireisen henkilön ja vanhemman puheenvuoro
Satu Pikkarainen kokemusosaaja, Aisti ry

Arki toimimaan:
aikataulut, keskittyminen, muisti, sujuvat ihmissuhteet
Mirjami Koivunen ADHD-liitto ry

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Pieni kahvitarjoilu tilaisuuden alussa.

VAPAA PÄÄSY

Ilmoittautumiset: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVr_t_86VJu97EBAX9-6qVg_bkpO4NEraeBjjZnVzDQ_OteQ/viewform

Lisätiedot aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi

____________________________________________________________________________________________

7.10.2017 Eläinavusteisen terapian ja toiminnan esittely- ja toimintapäivä

Aisti ry järjestää eläinten viikolla

HEVOS- JA ELÄINAVUSTEISEN TOIMINNAN ESITTELY- JA TOIMINTAPÄIVÄN 7.10.2017 klo 12–16

Paikka: Hepojoen Vuonohevoset, Orasintie 28–36, 21500 Piikkiö

Klo 12 – 13.30 ja 14.30 – 16 toiminta- ja tutustumispisteet:

  • hevosen harjausta
  • ratsastusta (2€ kierros, maksetaan käteisellä)
  • vaunuajoa (1€ n. 5 min. ajelu, maksetaan käteisellä), 4 – 5 henkilöä mahtuu kerralla kyytiin
  • koirat silitettävänä ja paijattavana
  • kanat ja kukko sekä villapossut aitauksissaan ruokittavana
  • nuotio metsikössä, jossa mahdollisuus syödä omia eväitä ja paistaa makkaraa

Klo 13.30 – 14.30 tietoiskua eläinavusteisesta toimintaterapiasta ja sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta. Paikalla keskustelemassa lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lapsi- ja nuorisopsykoterapeutti ja eläinavusteinen valmentaja Kaija Ikäheimo, eläinavusteinen toimintaterapeutti Catja Sell-Fernelius sekä sairaanhoitaja ja hevosharrasteohjaaja Merja Nyman-Olkkonen ja hänen tyttärensä Sissi Nyman.

Toiminta-alue sopii myös liikuntarajoitteisille.

Tietoiskujen ja keskustelun ajaksi pyydämme teitä ottamaan mukaan mahdolliset vapaa-ajan avustajat erityistä tukea tarvitseville lapsillenne ja nuorillenne. Mikäli teillä ei ole vapaa-ajan avustajaa, Aisti ry yrittää järjestää mahdollisuuksien puitteissa paikalle vapaaehtoisia avustajia. Ensisijaisesti toivomme teidän kuitenkin pyytävän paikalle omat vapaa-ajan avustajat.

Pyydämme teitä ilmoittamaan tulostanne etukäteen oheisen linkin kautta: https://goo.gl/forms/qbVq9iOg5va3Wizt1

Tervetuloa!

_____________________________________________________________

21.9.2017 Salainen metsäni-dokumenttielokuva Logomossa

Salainen metsäni -dokumenttielokuva torstaina 21.9. klo 18 Logomo Move2-salissa.

Aistilla on suuri ilo saada DocPoint 2017 yleisön suosikki -palkinnon voittanut Salainen metsäni -dokumentti esitettäväksi Turussa Logomon Move2 Salissa. Yhtistyökumppaneinamme tilaisuudessa ovat Kinokopla ja Salainen metsäni -dokumenttielokuvan IMPACT-vaikuttavuuskampanja.

Dokumenttielokuvan esitystä seuraa paneelikeskustelu, jossa elokuvan ohjaaja Niina Brandt, yhdistyksen puheenjohtaja Riikka Kennovaara ja vertaisosaaja Toivo Huovinen keskustelevat dokumenttielokuvan taustoista, toteutuksesta ja teemoista. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Dokumenttielokuvan kesto 56 min, keskustelu noin 1 tunti.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittautumista ei vaadita. Saliin mahtuu 120 katsojaa saapumisjärjestyksessä. Toivomme teidän saapuvan paikalle ajoissa.

”Metsässä on rauhallista. Siellä päänsisäinen kaaos hiljenee ja Lauri tuntee olevansa kotona. Lintujen joukossa hän ei ole niin erilainen ja outo.

Lauri on nuori mies autismin kirjolla. Hän ei pysty puhumaan, mutta henkilökohtaisen tulkkinsa Pirjon avulla hän pystyy ilmaisemaan itseään ja saa yhteyden maailmaan. Pirjon rauhallisuus tuo voimaa myös Laurille. Muiden kanssa hän ei voi kirjoittaa.

Laurin kirjoitukset avaavat ikkunan hänen sisäiseen maailmaansa. Autismin kuoren alla on ajatteleva ja tunteva nuori, joka unelmoi rakkaudesta. Arki ei ole helppoa, mutta sen keskeltä kumpuavat Laurin ajatukset elämästä, kaipuusta ja itsemääräämisoikeudesta.

Salainen metsäni sukeltaa erilaisuuden pinnan alle. Kaksi todellisuutta kohtaa toisensa, kun aikuistumisen haasteet ja ryhmäkodin arki yhdistyvät kuviin metsästä ja Laurin pohdintoihin. Lauri haaveilee tytöstä, joka näkisi hänessä autismin sijaan ystävällisen, filosofiaa rakastavan nuoren miehen.” 

http://doubleback.fi/home/salainen-metsani/

https://docpoint.info/tapahtumat/elokuvat/salainen-metsani/

http://www.koulukino.fi/?id=3971

____________________________________________________________________________________________

4.11.2017 Painopeittotyöpaja

Painopeittotyöpaja la 4.11.2017 klo 12-15, Lounatuulet yhteisötalo (Läntinen Pitkäkatu 33, Turku).

Tervetuloa tutustumaan erilaisiin painopeittoihin ja paino/hypistelytyynyihin! Työpajassa käsitellään painotuotteiden käyttöä ja valmistamista. Huomaathan, että työpajassa ei ommella, vaan valmistus käydään läpi vaihe vaiheelta, ja mukaan saa kuvalliset ohjeet. Tapahtuma on maksuton. Mahdollisuus ostaa omakustannehintaan painona käytettävää lyijypaulaa (12 €/kg) sekä muotoon ommeltuja peiton osia. Sitovat ilmoittautumiset 30.10. mennessä. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen

Painopeitto

____________________________________________________________________________________________

11.9.2017 Taidesukellus-työpajat Turussa

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Sexpo-säätiö koordinoivat Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanketta. Hankkeen toteutuksessa mukana on myös Autismisäätiö. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA osana Yksinäisyyden vähentämisen teemarahoitusta.

TAIDESUKELLUS®-TYÖPAJAT TURUSSA 11.9.2017

Yhteisötaideteos SYDÄNSYLI

Sydänsyli on Suomen suurin yhteisötaideteos, jossa 1000 uniikkia teosta yhdistyy valtavaksi, 100 neliön jättimäiseksi installaatioksi. Syntyvä teos on lahja Suomen 100v. itsenäisyytemme juhlavuodelle. Sydänsylin näyttely järjestetään vuoden 2017 joulukuussa. Taideprojekti on osana virallista Suomi 100 -juhlavuotta.

Yksittäiset teokset luodaan Taidesukellus®-työpajoissa. Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke on varannut Turkuun kaksi Taidesukellus®-työpajaa. Taidesukellus® on taiteilija Paula Rusokallion kehittämä lempeä lähestymistapa taiteeseen. Menetelmä rikkoo taiteen myyttiä: luovuuden herättely onkin helppoa, hauskaa ja rikastuttavaa. Taidesukelluksessa yksilö sukeltaa itseensä, piilossa oleviin kykyihin, ajatuksiin ja tunteisiin; näin taidetta syntyy itsestään.

Kuka tahansa voi osallistua Sydänsyliin omalla taideteoksellaan. Sydänsylissä yksilön arvostus, luovuuden elämys ja yhdessä tekemisen voima muuttuvat näkyviksi. Teoksessa heijastuu koskettavasti yhdessä tekemisen voimauttava jälki sekä yksilöiden rehelliset, ”meikkaamattomat” tunteet. Oma kädenjälki historiankirjoihin.

Taiteilija Paula Rusokallio: ”Sydänsylissä esiintyy koko yhteiskuntamme värientivoli. Sinun tehtäväsi on kertoa ikioma tarinasi puettuna taiteen iltapukuun, väreiksi ja muodoiksi. Minun tehtävänäni on yhdistää tuhannen ihmisen omat teokset ennennäkemättömän suureksi installaatioksi.”

Taidesukellukseen voi tutustua katsomalla YLE Puoli7 kuvaama taidesukellus video linkki: http://areena.yle.fi/1-4002641 tai lukemalla lisää: www.creatimagia.com

Taidesukellus®-työpajat 11.9.2017

Työpajat on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville aikuisille, työntekijöille ja läheisille. Yhteen työpajaan mahtuu enintään 25 osallistujaa. Työpaja kestää noin 2-3 tuntia. Taidesukellus®-työpaja on maksuton.

Paikka              Toivolan toimintakeskus, Toivolankatu 12, 20810 Turku

Aika                 maanantai 11.9.2017

I työpaja:  klo 15:00

II työpaja: klo 18:00

Ilmoittautuminen pe 1.9.2017 mennessä.

Ilmoittautumislinkki: https://www.webropolsurveys.com/S/590EAAFFF3F47B0E.par

Työpajojen osallistumiset vahvistetaan ilmoittautumisajan jälkeen.
Tervetuloa – Sukella mukaan Taidesukellus®-työpajoihin!

Lisätietoja

Markku Vellas, projektipäällikkö                       Paula Rusokallio, taiteilija

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö                      Creatimagia

Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke                        p. 044 0622 242

0207 71 3544, 050 5613 228                                  paula.rusokallio@creatimagia.com

markku.vellas@kvps.fi

____________________________________________________________________________________________

7.9.2017 Jotta kukaan ei jäisi yksin-hankkeen teemapäivä Turussa

Syksyllä järjestettävien päivien teemana on ihmissuhteet ja seksuaalisuus. Teemana tapaamisessa on autismin kirjon ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden ihmissuhteiden ja seksuaalisen hyvinvoinnin tukeminen. Tarkoituksena on antaa aiheesta perustietoa, mutta pääpaino on yhteisellä keskustelulla ja pienryhmätyöskentelyllä. 7.9.2017 teemapäivä on tarkoitettu verkostossa toimijoille, työntekijöille ja läheisille, ja mukaan mahtuu enintään 30 osallistujaa.
Alustava ohjelma

9:00 Tervetulokahvit

9:15 Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen esittely

9:30 Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten seksuaalisuus ja ihmissuhteet

10:30 Pienryhmät

11:30 Lounas

12:30 Pienryhmät jatkuu

13:15 Tarpeita ja toiveita tulevaan

14:00 Ohjelman päätös
Teemapäivä on maksuton, sisältää myös aamukahvin ja lounaan.Teemapäiviin voi ilmoittautua Varsinais-Suomessa asuvat.
Paikka           Lounatuulet Yhteisötalo ry, Läntinen Pitkäkatu 33 (tila Saarni), 20100 Turku
Aika               to 7.9.2017 klo 9-14 Osallistujat: Verkostossa toimijat, työntekijät ja läheiset
Ilmoittautuminen ke 30.8.2017 mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/B5A68A0A76620BE9.par

Teemapäivien osallistumiset vahvistetaan ilmoittautumisaikojen jälkeen.
Tervetuloa Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen teemapäiviin!
Lisätietoja: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Markku Vellas, projektipäällikköp. 0207 71 3544, 050 5613 228 markku.vellas@kvps.fi

____________________________________________________________________________________________

10.9.2017 Koko perheen kalastuspäivä

Aisti järjestää koko perheen kalastuspäivän sunnuntaina 10.9. Turussa, Ruissalon Kansanpuistossa ( Kansanpuistontie 76, 20100 Turku).
Tapahtuma on klo 12-15. Paikalla kalastusneuvoja Janne Antila antamassa vinkkejä ja neuvoja kalastukseen!
Tapaaminen niemenkärjessä rannalla. Huom! Et tarvitse mukaan omia kalastusvälineitä.
Kansanpuistossa on grillauspaikka. Aisti ry tarjoaa grillimakkarat ja vaahtokarkit!

____________________________________________________________________________________________

 

9.8.2017 – 100 autismia -valokuvakampanjan valokuvaukset Lounatuulissa

Autismi- ja Aspergerliitto etsii 100 autismia -kampanjan puitteissa autismikirjon henkilöitä valokuvattavaksi omilla nimillään ja kasvoillaan.

Kaikki autismikirjon henkilöt ovat erilaisia ja he kokevat autismikirjon eri tavoin. Tästä huolimatta monella ulkopuolisella on edelleen rajoittuneita mielikuvia siitä, miten autismikirjon henkilöt käyttäytyvät ja jopa siitä, miltä heidän pitäisi näyttää. Media usein vahvistaa näitä stereotypioita.

100 autismia -kampanjassa haluamme valokuvien avulla murtaa mielikuvia siitä, että autismikirjon voisi nähdä päältäpäin.

Turussa järjestetään valokuvaustilaisuus keskiviikkona 9.8.2017 klo 15-19 (Lounatuulet yhteisötalo, Läntinen Pitkäkatu 33, 2 krs, Jalava-tila). Toivomme mahdollisimman monen osallistuvan.

Tutustu 100 autismia-kampanjaan www.autismiliitto.fi/100autismia

Ilmoittaudu valokuvattavaksi tai tule suoraan paikan päälle. Lisätietoja tilaisuudesta ja kampanjasta voi niin ikään kysellä Heliniltä.

Helin Vesala, helin.vesala@autismiliitto.fi, p. 050 591 5899

 

Suostumalla valokuvattavaksi sitoudut siihen, että Autismi- ja Aspergerliitto saa käyttää kuvia mm. omissa painotuotteissaan, Autismi-lehdessä, verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissaan ja uutiskirjeissään. Liitto voi myös käyttää valokuvia valokuvanäyttelyn järjestämiseen ja muissa julkisissa tiloissa. Valokuvista ei makseta korvausta.

Tutustu kuvauslupaan https://www.autismiliitto.fi/files/2450/100_autismia_kuvauslupa_2017.pdf

 


Harrastekokeilut ADHD- ja Asperger -nuorille

Aisti järjestää harrastekokeiluja 13-29 -vuotiaille ADHD -ja Asperger-nuorille, joissa lajeina ovat parkour, paintball ja kalastus. Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella on kaikille kolmelle kerralle ja jos paikkoja jää, voi kysellä paikkoja yksittäisiin lajeihin. Paikalla on aina ohjaaja Aistista ja ohjatun harrasteen oma vetäjä.

Lajikokeilujen ajankohdat ovat seuraavat:

Parkour-kokeilu järjestetään keskiviikkona 26.7. klo 15-17.30, paikkana Turun yliopistonmäki.

Paintball-kokeilu järjestetään keskiviikkona 2.8. klo 17.00-18:30, paikkana Huvilupa-sisäpeliareena Kaarinassa, Kairiskulmantie 16, Piispanristi.

Kalastus järjestetään elokuussa, tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Harrastekokeilujen hinta on 40 e Aistin jäsenille ja 70 e ei-jäsenille.

Harrastekokeiluun osallistuvalla tulee olla oma vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Tarkemmat lisätiedot kokeilujen paikoista ja tarvittavista varusteista lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille.

Sitovat ilmoittautumiset sunnuntaihin 23.7. mennessä https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8XkISC0edk_jtyFprxHAE_fY30e9XUm_eRA20xT5PeW4Agg/viewform

Jos tulee kysyttävää, voi ottaa yhteyttä aisti.harrasteet (at) gmail.com

 


Kesäleirit ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille sekä nuorille heinäkuussa 2017

Aisti ry järjestää ADHD-oireisille ja Asperger-lapsille kaksi kesäleiriä Turun Hirvensalossa Oriniemen partiomajalla heinäkuussa 2017. 1.-4.-luokkalaisten leiri järjestetään 17.-19.7.2017, maanantai-keskiviikko ja 4.-luokkalaisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten leiri järjestetään 19.-21.7.2017 keskiviikko-perjantai.

Leirillä lapset ja nuoret tutustuvat toisiinsa ja saavat vertaiskokemusta. Toiminnallisissa pienryhmissä pyritään vahvistamaan vuorovaikutustaitoja ja selviydytään erilaisista sosiaalisista tilanteista. Yöpyminen on kokemus kohti itsenäisempää toimintaa. Leirin ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, pelailua, luonnossa liikkumista sekä uimista ja saunomista.

Oriniemen partiomajaan pääset tutustumaan partiomajan omilla sivuilla: http://partiomaja.kotisivukone.com

Leirin hinta on 90 € Aistin jäsenille ja 150 € -ei jäsenille. Leirin lasku lähetetään sähköpostitse ennen leiriä.

Leiristä vastaavat Karoliina Polvi ja Päivi Laurila ja lisäksi mukana on riittävä määrä ohjaajia.

Mikäli lapsi tarvitsee henkilökohtaista apua ja ohjausta, tulee oman avustajan osallistua kurssille mukaan. Kurssille osallistuvalla lapsella tulee olla voimassaoleva vapaa-ajan/tapaturmavakuutus.

Ilmoittautumiset allaolevista linkeistä: 1.-4.-luokkalaiset: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwOhFc6OeYr_yukyll13UV6NTMH0KJcMhtKuTgIjfGYWBzMQ/viewform

4.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftHg8r4POq9aeObW2ETQt51Ve-E3cxOrYE2QzluPEmTOIIJg/viewform

ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYY 18.6.2017!

Tässä leiriesite: Kesäleirit

____________________________________________________________________________________________

1.7.2017 Kesäretki Särkänniemeen

Aisti ry järjestää tänä kesänä kesäretken Särkänniemeen lauantaina 1.7.2017. Lähdemme bussilla Turun tuomiokirkolta klo 9.00, ja saavumme Särkänniemeen n. klo 11.00. Takaisin Turkuun lähdemme klo 18.00, ja tuomiokirkolla olemme n. klo 20.00.

Matkan hinta on Aistin jäseniltä 10 € per henkilö, ja ei-jäseniltä 20 € per henkilö. Matkan hinta sisältää bussimatkan Tampereelle ja takaisin. Jokainen ostaa itse rannekkeensa Särkänniemeen. Rannekkeet voi ostaa myös etukäteen netistä.

Bussin kyydissä voi myös tulla Tampereelle, vaikka ei haluaisikaan viettää päivää juuri Särkänniemessä!

Ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta 27.6.2017 mennessä! Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä: https://goo.gl/forms/8YR4uBx2OvNWh5GC2

______________________________________________

28.5.2017 Linturetki Ruissaloon

Aisti ry järjestää kaikille luonnosta ja kävelystä kiinnostuneille jäsenilleen keväisen linturetken Ruissaloon sunnuntaina 28.5. 2017. Pari tuntia kestävän kävelykierroksen oppaana toimii lintuharrastaja Heikki Lehtonen. Lintujen bongausta varten voi halutessaan ottaa mukaan omat kiikarit.

Kokoonnumme kello 10.00 Saaronniemen kauimmaisella parkkipaikalla, lähellä hiekkarantaa. Saaronniemeen pääsee kätevästi bussilla numero 8, joka lähtee kauppatorin laidalta, Eerikinkadun ja Aurakadun kulmasta, kello 9.30.

Kävelemme yhdessä niemen kärkeen, jossa nautimme eväistä. Linturetken päätteeksi voi myös halutessaan jäädä grillipaikalle ruokailemaan. Iloinen mieli, omat eväät ja säänmukainen varustus mukaan!

Linturetki on maksuton. Ilmoittautumiset perjantaihin 26.5. mennessä tämän linkin kautta: https://docs.google.com/forms/d/1mHAFMbTD2bvvDXjRJU5L4azfNM9Hr7hrJcqo7ZoY4zQ/edit

Tervetuloa mukaan yksin, kaksin, ystävän tai perheen kanssa!

Säävaraus!

Kuvitetun version kutsusta löydät täältä: Aisti_linturetki_5_2017

____________________________________________________________________________________________

2.4.2017 Autismitietoisuuden päivän tapahtuma klo 12-16 Pihlaja-salissa!

Sunnuntaina 2.4. vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä autismitietoisuuden päivää (WAAD – World Autism Awereness Day). Aisti juhlistaa autismitietoisuuden päivää iloisella tapahtumalla 2.4. Lounatuulet Yhteisötalon Pihlaja-salissa klo 12-16  (Läntinen Pitkäkatu 33, 2. krs.)!

Paikalla keskustelemassa autismikirjosta on lastenneurologi Hanna Suhonen-Polvi, neuropsykologi Jutta Torsti, erityisluokanopettaja Pälvi Holma-Kirstilä sekä kokemusasiantuntija Minttu Aalto. Lisäksi teillä on mahdollisuus tavata Aisti ry:n hallituksen väkeä.

Ne autismikirjon henkilöt, jotka haluavat esitellä päivän aikana omia erityisen kiinnostuksen kohteitaan #munekko, voivat tiedustella esittelypistettä ja/tai puheenvuoroa lähettämällä postia osoitteeseen aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi.

Lapsille on järjestetty oma askartelunurkkaus tapahtuman ajaksi. Myös kahvipannu on kuumana.

Nähdään siis autismitietoisuuden päivässä!


14.2.2017 Mitä peruskoulun jälkeen-teemailta

Oletko miettinyt, mihin erityistä tukea tarvitseva lapsesi menee opiskelemaan peruskoulun jälkeen? Oletko itse tukea tarvitseva henkilö, joka ei tiedä, mihin lähteä opiskelemaan? Silloin tämä tapahtuma on juuri sinulle!

Aisti ry järjestää Mitä peruskoulun jälkeen-teemaillan Lounatuulet Yhteisötalossa, tiistaina 14.2.2017 klo 17.30 alkaen. Illan aikana esitellään erilaiset koulutusvaihtoehdot erityistä tukea tarvitseville nuorille peruskoulun jälkeen, painottaen ammatillista erityisopetusta. Erilaisten koulutusvaihtoehtojen lisäksi keskustellaan itse hakuprosessista, koulutuskokeiluista, taloudellisista tuista ja vastataan kuulijoiden mieltä polttaviin kysymyksiin. Tilaisuudessa ovat puhumassa ammatillinen erityisopettaja Satu Pikkarainen sekä kehittämisen ja asiantuntijapalveluiden aluevastaava Pia Lehto-Kulmala Bovallius-ammattiopistosta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, mutta kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista tämän linkin kautta: https://goo.gl/forms/MYsvqzQcHSfsVLoI2

________________________________

28.1.2017 Autismikirjo elämänkaarella-koulutus

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus saada osallistua Autismi- ja Aspergerliiton järjestämään Autismikirjo elämänkaarella-koulutukseen! Koulutus järjestetään 28.1.2017 klo 9.30-15.30 Lounatuulet Yhteistötalossa (Läntinen Pitkäkatu 33), Pihlajasalissa (2. krs.), ja kouluttajana on Autismi- ja Aspergerliiton suunnittelija Elina Havukainen.

Koulutuksen sisällön löydät esitteestä: elamankaari-turku

Osallistumismaksu on 15 €, ja se sisältää kurssimateriaalin sekä iltapäiväkahvit. Ilmoittautumiset joko puhelimitse 040 4517 755 tai alla olevan linkin kautta.

https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=486215841&_k=K3BDPosbt5p-khA9ktI1_pZKAR0GF3wWz2yolnuSaVY_1wysS6_JKtsOFe2eqKtk&_hid=ElamankaariTurkuIlmo

Lämpimästi tervetuloa!

_________________________________________________________________

19.1.2017 Kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevien materiaalien esittelytilaisuus

Aisti ry ja Keinuva ry järjestävät yhteistyössä Turun kristillisen opiston kanssa kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevien materiaalien esittelytilaisuuden. Tilaisuus pidetään torstaina 19.1.2017 klo 18.00-19.30 Lounatuulet Yhteisötalon Pihjala-salissa (2. kerros), osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 33.

Viittomakielentulkkiopiskelijat sekä heidän opettajansa esittelevät tilaisuudessa itse suunnittelemiaan ja valmistamiaan kielen kehitystä ja kommunikoinnin oppimista tukevia pelejä, välineitä ja muuta materiaalia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!

_________________________________________________________________

3.12.2016 Erityislapsiperheiden joulupaja

Erityislapsiperheiden Joulupaja pidetään lauantaina 3.12.2016 klo 11.00–14.00 Turun Seudun Omaishoitokeskuksessa osoitteessa Vanha Hämeentie 105, Turku

Tervetuloa askartelemaan ja leipomaan pipareita yhdessä perheen oman aikataulun mukaan klo 11.00–14.00 välisenä aikana.
Hinta on 2€/askartelija tai 5€/perhe. Hintaan sisältyy mehu-/kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot viimeistään 27.11.2016 helinahatonen@pp2.inet.fi
tai p. 040 681 5664/Helinä Hätönen

Joulupajan järjestävät:
Turun Aikuiskoulutuskeskus
Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry
Turun seudun Kehitysvammaisten tuki ry
Turun seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
_________________________________________________________________

3.12.2016 Lumityttö-marionettinäytelmä

Tervetuloa Aisti ry:n ja Turun seudun Kehitysvammaisten tuki ry:n yhteiseen joulunäytelmään!

Turkulainen nukketeatteri Taiga-Matto esittää marionettinäytelmän Lumityttö lauantaina 3.12.2016 klo 17.00 Yhteisötalo Lounatuulet, Pihlaja-sali, Läntinen Pitkäkatu 33, 2. krs.

Lumityttö on venäläiseen kansansatuun perustuva koko perheen tunnelmallinen satunäytelmä, jossa on myös musiikkia. Tilaisuus on tehty esteettömäksi aistiyliherkkyyksiä ajatellen. Esityksen kesto on 35 min. Liput 5 €/hlö, maksu paikan päällä. Ilmoittautumiset tämän linkin kautta: https://goo.gl/forms/2D3YgVryMqHVocIF3

Mainos tapahtumasta löytyy täältä: lumitytto

_________________________________________________________________

22.10.2016 HAASTE-toimintamalli -koulutus

Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry järjestävät yhteistyössä Autismisäätiön kanssa HAASTE-toimintamalli -koulutuksen lauantaina 22.10.2016 Turussa . 

HAASTE-toimintamalli –koulutuksessa perehdytään haastavaan käyttäytymiseen ja sen syihin sekä HAASTE-prosessiin. HAASTE-prosessin tarkoituksena on auttaa haastavasti käyttäytyvän henkilön lähi-ihmisiä vaikuttamaan haastavaan käyttäytymiseen. Prosessin aikana tarkastellaan haastavaa käyttäytymistä ja sen taustalla vaikuttavia tekijöitä niin yksilön kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Kenelle: Haastavasti käyttäytyvän henkilön läheisille, työssään haastavaa käyttäytymistä kohtaaville

Hinta: 30 € / hlö yhdistysten jäseniltä ja 75 € / hlö ei-jäseniltä hinta sisältää materiaalit ja kahvit (laskutetaan etukäteen)

Aika: Lauantaina 22.10.2016 klo 9.15-17.15

Paikka: Yhteisötalo Lounatuulet, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku, Pihlaja-Sali

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Kaikille ilmoittautuneille on lähetetty viesti ja ohjelma. Peruutuspaikkoja voi vielä tiedustella aistiyhdistys@aistiyhdistys.fi

Koulutuspäivän ohjelma:
9.15  Kahvi ja ilmoittautuminen
9.45 Haastava käyttäytyminen – mitä se on?
11.15 Kahvitauko
11.30 Tie muutokseen – HAASTE-prosessi
13.00 Lounas
14.00 HAASTE-prosessi jatkuu
15.30 Tauko
15.45 HAASTE-prosessi jatkuu
17.15 Koulutuspäivä päättyy

TERVETULOA!